Οι τρεις ερμηνείες του «όχι» Μητσοτάκη σε πρόωρες κάλπες

Οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού οι οποίες δίνονταν μετά την ολοκλήρωση της εξάωρης συζήτησης στη Βουλή ήταν ποικίλες.

Ορισμένοι από τον κύκλο των συνεργατών του, όπως μεταφέρει το protothema.gr,  υποστήριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερός στην άποψη ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τη θητεία τους και ποτέ ως τώρα στις επανειλημμένες δηλώσεις του επί του θέματος δεν είπε κάτι διαφορετικό. Αντιθέτως επέμεινε να δηλώνει ότι υπέρ της θεσμικής τάξης.

Από την άλλη δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν μια αποστροφή της ομιλίας του στην οποία αναγνώρισε ότι σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τεράστια διεθνή ενεργειακή κρίση «τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ πιο άσχημα τους επόμενους μήνες», κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, είναι λογικό να μην αφήνει περιθώρια για προκήρυξη εκλογών πριν από την ώρα τους.

Μια τρίτη ερμηνεία είναι ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ο πρωθυπουργός είχε μπει στον πειρασμό να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο, δεν μπορούσε να τις προαναγγείλει από τώρα και ενώ απέχουμε ενάμιση μήνα από το ορόσημο του τρίτου δεκαήμερου του Αυγούστου που είναι ο επικρατέστερος χρόνος κατά τον οποίο θα έχει ενώπιον τους στοιχεία για το πόσο καλά πήγε, από κάθε άποψη, το φετινό καλοκαίρι.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *