Οι συμβουλές της ΑΙ στον Άδωνι Γεωργιάδη

Η ομάδα Amazon Web Services Cloud έκανε ταχύρρυθμο μάθημα στο υπουργείο Εργασίας στον Άδωνι Γεωργιάδη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), στο πλαίσιο της συνεργασίας με την AWS και τη ΔΥΠΑ για την κατάρτιση πιλοτικά 1000 ανέργων στο cloud με εξασφαλισμένη εργασία.


Ο κ. Γεωργιάδης έθεσε τη δική του ερώτηση «Τί συμβουλές θα έδινες στον Υπουργό Εργασίας στην Ελλάδα;» με τις απαντήσεις που έδωσε το γλωσσικό μοντέλο να είναι άκρως ενδιαφέρουσες και τις οποίες δημοσιοποίησε σε ανάρτησή του ο υπουργός.

«Ευχαριστώ θερμά την ομάδα της @awscloud (ομάδα που γνώρισα καλά ως Υπουργός Ανάπτυξης όταν συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα) που σήμερα στο @labourgovgr μας έκαναν ταχύρρυθμο μάθημα για το Cloud και το AI. Είχε μεγάλο ενδιαφέρον ότι στην Large Language Model (LLM) της Anthropic, ονόματι Claude, που το χρησιμοποιήσαμε μέσω του Amazon Bedrock, έθεσα το ερώτημα: «Τί συμβουλές θα έδινες στον Υπουργό Εργασίας στην Ελλάδα;»

Απάντηση (παραχθείσα από το γλωσσικό μοντέλο):

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα μπορούσα να δώσω στον Υπουργό Εργασίας στην Ελλάδα:

Ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, όπως προγράμματα κατάρτισης και επιδοτήσεις, για τη μείωση της ανεργίας.

Προώθηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως μερική απασχόληση και τηλεργασία, για τη διευκόλυνση εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις.

Αύξηση του κατώτατου μισθού σταδιακά, για τη στήριξη των χαμηλόμισθων και την αύξηση της κατανάλωσης.


Ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.


Απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου προσλήψεων και απολύσεων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
Ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη χάραξη βιώσιμης πολιτικής.

Στο τέλος έλαβα και πιστοποιητικό παρακολούθησης για το μάθημα του Cloud! Υπενθυμίζω ότι αυτή την εβδομάδα υπογράψαμε συνεργασία με την AWS και την @gtoaed για την κατάρτιση πιλοτικά 1000 ανέργων στο cloud με εξασφαλισμένη εργασία. Ένας καινούργιος κόσμος γεννιέται με την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *