Οι «προεδρικοί» επικράτησαν στις εκλογές Συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πρώτο μεγάλο βήμα για τη διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 14-17 Απριλίου, τα μέλη του κόμματος ανά την Ελλάδα εξέλεξαν μετά από μια τριήμερη εκλογική διαδικασία τους 5.000 Συνέδρους του, συνθέτοντας το εκλεκτορικό σώμα που θα αποφανθεί τελικά για τις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές.
Το αποτέλεσμα της κάλπης ενέχει χαρακτήρα «σφυγμομέτρησης» για τη δυναμική που διατηρούν οι τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος και συνακόλουθα οι κατά καιρούς θέσεις τους, τόσο συνολικά στο κομματικό ακροατήριο, όσο και το εκλεκτορικό σώμα των Συνέδρων, μετά από τις αλλαγές που προωθεί η ηγεσία στην εσωκομματική λειτουργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το 75-80% των Συνέδρων που εξελέγησαν πρόσκεινται στην πλειοψηφία, δηλαδή στις «προεδρικές» τάσεις, με την «εσωκομματική αντιπολίτευση», δηλαδή την τάση «Ομπρέλα» να γνωρίζει τις μεγαλύτερες απώλειες στην επαρχία.
Κατά πληροφορίες, μάλιστα, σε αρκετούς νομούς της χώρας η πλειοψηφία επικράτησε συντριπτικά, όπως στη Θεσπρωτία, την Πέλλα, τον Έβρο και την Ικαρία, ενώ εξίσου σαρωτικά αποτελέσματα καταγράφηκαν στα νησιά, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη και τη Νάξο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *