Οι εθνικοί στόχοι της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας – Η επενδυτική βαθμίδα, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, το ΕΣΥ

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πήρε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με 158 ψήφους και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει πλέον και επίσημα στην δεύτερη 4ετία με τις μεγάλες αλλαγές και τομές που έχει καταστρώσει το κυβερνητικό επιτελείο, έτσι ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και οι πολίτες να γευγούν τους καρπούς της διακυβέρνησης της χώρας από την γαλάζια παράταξη σε όλα τα επίπεδα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε τον οδικό χάρτη των στόχων που έχουν τεθεί επί τάπητος για την δεύτερη 4ετία της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή χθες στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τους στόχους που τέθηκαν:

  • Ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας . Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει εντός του 2023. Αποπληρωμή πρώτου μνημονίου
  • Παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων
  • Υποχώρηση ανεργίας στο 8% και αύξηση εξαγωγών στο 60%
  • 950 ευρώ κατώτατος μισθός και 1.500 μέσος μισθός και μείωση ανισοτήτων
  • Παρεμβάσεις στην Υγεία. Δίνω έμφαση στην ανάγκη ταχύτατης παρέμβασης στο ΕΚΑΒ
  • Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ολο τον Μάιο παρήγαμε πάνω από το 50% της ενέργειας που καταναλώσαμε από ΑΠΕ
  • Συνέχιση ψηφιακού κράτους
  • Παιδεία. Στέκομαι στις προτεραιότητες που αφορούν σχολεία και προσχολική αγωγή, τεχνολογικό εξοπλισμό, τεχνολογική εκπαίδευση
  • Ζητήματα Δικαιοσύνης για ταχύτατα απονομής της
  • Συνέχιση υλοποίησης στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής με συνέχιση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Να δούμε πως θα τοποθετηθούν όσοι φορούν την ρομφαία του υπερπατριώτη απέναντι στους πατριώτες των πράξεων.

Η ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2027

«Αυτές τις επιλογές ακολουθούν και τα πρώτα νομοσχέδια. Το πρώτο που θα κατατεθεί του υπουργείου Οικονομικών. Έχουμε αποτελέσματα που δείχνουν ότι στις χώρες που μειώθηκε το ΦΠΑ δεν υπήρξε καμία μείωση τιμών το μόνο αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν η μείωση εσόδων. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε τις επόμενες εβδομάδες στην βουλή με γρήγορη παραγωγή νομοθετικού έργου. Η 3ήμερη συζήτηση κατέστησε σαφές ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει κεντρικό στόχο την ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2027 αυτό που περιέγραψα ως πολυδύναμο εκσυγχρονισμό με επίκεντρο τον πολίτη και κριτήριο το χειροπιαστό αποτέλεσμα. Μπορούμε να ενσωματώνουμε τις παραδοσιακές μας αξίες σε μια διαρκή εξέλιξη . Ξέρουμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι να αφήσουμε πίσω και αυτή είναι η ικανότητα της κεντροδεξιάς παράταξης και της νέας Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *