«Οι διαφορές λύνονται με το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια» διεμήνυσε στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015» τόνισε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης , μιλώντας  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015 , που είχε διεξαχθεί σαν σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι “λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή και μόνο μπροστά το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα ήταν βαρύ κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο που μας οδήγησε σε νέο κύκλο λιτότητας” .

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι ” εδώ και τρία χρόνια η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που την οδηγεί στη νέα εποχή”.

«Οφείλουμε στην Ουκρανία να αποτρέψουμε κάθε είδους τετελεσμένα και αυτό έχει ειδικό βάρος για την Ελλάδα και την Κύπρο. Αναφέρομαι στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και απέναντί της ορθώνονται οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και απέναντι στην προκλητικότητά της αντιτάσσουμε την πολιτική ορθότητα. Δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αυτοκρατορικές φαντασιώσεις. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί την αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις απειλές αλλά και ανοιχτά παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια» τόνισε ο πρωθυπουργός .

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *