Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν: «Η Διακήρυξη των Αθηνών επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτύπωσε μέσα από τις σελίδες του στα social media τη σημερινή συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά μέσα από αποσπάσματα της ομιλίας τους στα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τόνισε ανάμεσα στα άλλα στις αναρτήσεις που έκανε ότι «η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας. Μια Διακήρυξη που επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μεταξύ μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας μας, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στις αναρτήσεις του:

Υπογράψαμε σήμερα τη Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας. Μια Διακήρυξη που επιβεβαιώνει τη σχέση φιλίας μεταξύ μας, καθορίζει τις αρχές και τα ορόσημα του διαλόγου μας και αναδεικνύει τις δυνατότητες συνεργασίας μας, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Και με βάση αυτές τις παραδοχές θα προχωρήσουμε σταδιακά και στα επόμενα βήματα. Με συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών θα διευρύνουμε τη θετική μας ατζέντα, θα εντείνουμε την οικονομική μας συνεργασία, θα επεκτείνουμε τα Μέτρα Οικοδόμησης της Εμπιστοσύνης.


Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τον ερχομό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα:


Καλωσόρισα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που συνέρχεται μετά από 7 χρόνια, είναι ένα γεγονός που σηματοδοτεί την πρόθεση των δύο χωρών να αναζητήσουν νέους δημιουργικούς δρόμους στις σχέσεις τους.

Ελλάδα και Τουρκία, Τουρκία και Ελλάδα, οφείλουν να ζουν ειρηνικά, να διατυπώνουν τις διαφορές τους, που είναι γνωστές, να τις συζητούν με ειλικρίνεια και να αναζητούν συνέχεια λύσεις. Κι αν αυτές δεν γεφυρώνονται, πάντως να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *