Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις – Οικονομικό νομοσχέδιο, ΕΣΥ, Δημόσιο, επενδυτική βαθμίδα

 

Γύρισε ανάποδα η κλεψύδρα και έτσι από την Πέμπτη (6.7.2023) ξεκινάνε οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, με έμφαση στο πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα και θα περιλαμβάνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ. Δηλαδή την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά, τη σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.α., σύμφωνα με το newsit.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει αναφορά και στην επέκταση του Καλαθιού του Νοικοκυριού ως τα τέλη του χρόνου, αλλά και στην επέκταση του market pass.

Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων θα κοστίσει περίπου 2 δισ. ευρώ και θα αφορά πάνω περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στη δέσμευση για την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο δημόσιο, ενώ θα μιλήσει φυσικά και για τους δυο άλλους μεγάλους στόχους της αναμόρφωσης του ΕΣΥ και της αναδιάρθρωσης του κράτους.


Η επενδυτική βαθμίδα


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αναφορές και στην αναμονή για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Οι μεγάλοι οίκοι αναμένεται να προχωρήσουν στην αναβάθμιση από τον Σεπτέμβριο, ενώ κάποιοι άλλοι μικρότεροι ίσως αναβαθμίσουν την ελληνική οικονομία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *