Οι 42 υποψήφοι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές – «Ψηφοδέλτιο εθνικό και ευρωπαϊκό»

«Στις 9 Ιουνίου επιλέγουμε ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Στο ευρωψηφοδέλτιό μας συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του Ελληνισμού», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης των 42 υποψηφίων της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.


«Είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και μία Ευρώπη, η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές προκλήσεις. Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέρνει κάθε μέρα την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

«Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές»

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι εθνική κάλπη η οποία θα έχει αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ , τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε στείλτε μήνυμα. Θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές. Είναι μια ευκαιρία το διάστημα της προεκλογικής περιόδου να μιλήσουμε περισσότερο για αυτά που έχουμε κάνει εδώ και 9 μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημαντικό σημείο της βραδιάς αποτέλεσε το ηχογραφημένο μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται φυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές.

Στην ανακοίνωση του ονόματος του Φρέντι Μπελέρη, σχεδόν όλοι όσοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν επευφημώντας. Όπως έκαναν και ομογενείς στη Χειμάρρα που παρακολουθούσαν τη διαδικασία.


«Ψηφοδέλτιο εθνικό και ευρωπαϊκό»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης. Με βάση την ανθρωπογεωγραφία του γαλάζιου ψηφοδελτίου, οι 42 υποψήφιοι προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. «Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας πως απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πρόκειται για προσωπικότητες με πολλές διακρίσεις και «ένσημα ζωής», όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν, η καθεμιά και ο καθένας. Μάλιστα, αναπόφευκτη ήταν η, έστω και έμμεση. Σύγκριση με τους υποψηφίους άλλων κομμάτων, σχολιάζοντας πως «είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή».


Όλα τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάστηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών:

  1. Αβραμίδου Σεραφίνα
  2. Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
  3. Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
  4. Αυτιάς Γεώργιος
  5. Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
  6. Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
  7. Δακής Γεώργιος
  8. Δεκόλης Ιωάννης
  9. Δήμας Πύρρος
  10. Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
  11. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
  12. Ζαμπούκας Ανδρέας
  13. Καρανικόλας Σπυρίδων
  14. Καραχάλιος Θεόφιλος
  15. Κατσαούνης Δημήτριος
  16. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
  17. Κοντοζαμάνης Βασίλειος
  18. Κουρή – Καλλέργη Όλγα
  19. Κουτσουπιά Μαρία – Ωραιοζήλη
  20. Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
  21. Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
  22. Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος
  23. Μελέτη Ελεονώρα
  24. Μουρούτης Γεώργιος
  25. Μπελέρης Διονύσιος – Φρέντης
  26. Μπλιούμης Γεώργιος
  27. Ναούμης Νικόλαος
  28. Ομράν – Κουκουβιτάκης Ορέστης – Ταμέρ
  29. Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
  30. Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
  31. Ρογδάκη Άννα – Μαρία
  32. Σακελλάρης Βασίλειος
  33. Σέρμπος Σωτήριος
  34. Σούλογλου Νουρτζάν
  35. Σπυράκη Μαρία
  36. Στέφος Νικόλαος
  37. Τρακατέλλη Λυδία – Αντωνία
  38. Τσιόδρας Δημήτριος
  39. Τσουχαντάρης Αθανάσιος
  40. Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
  41. Χριστοπούλου Παναγιώτα – Νιόβη
  42. Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *