«Οφείλουμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις» τονίζει για τη «βόμβα» Καϊλή ο Οικονόμου

«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και οφείλουμε να περιμένουμε, κατ’ αρχήν, τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές, να έχουμε το σύνολο της εικόνας. Πρώτα απ’ όλα φαίνεται ότι μιλάμε για μια υπόθεση χρηματισμού παραγόντων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό τον επηρεασμό κάποιων αποφάσεων ή κάποιων θέσεων», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.


«Με δεδομένη την αμφισβήτηση για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Ευρώπης, που υπάρχει σε μέρος της κοινής γνώμης -όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό- για την αξιοπιστία των θεσμών η υπόθεση αυτή είναι ένα ακόμα πλήγμα που θα σπεύσουν και θα το αξιοποιήσουν διάφοροι ακραίοι, που βάζουν ζητήματα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Ένωσης και βασικών πυλώνων της. Ένας από αυτούς είναι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η δεύτερη πτυχή της σοβαρότητας της υπόθεσης -πάντοτε πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των αρμοδίων Αρχών- είναι ότι φαίνεται να αφορά ανάμεσα στα άλλα και μία Ελληνίδα ευρωβουλευτή, μέχρι χθες μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ομάδας των Eυρωσοσιαλιστών και αυτό έχει το δικό του ξεχωριστό βάρος. Οφείλουμε όλοι να δούμε τα πραγματικά στοιχεία αυτής της υπόθεσης, να έχουμε το σύνολο της εικόνας και να τοποθετηθούμε στο σύνολο του. Πολλές φορές αυτοί που διατύπωναν απόλυτες θέσεις σε ό,τι αφορά το αν θα πρέπει οι διωκτικές Αρχές να έχουν το νου τους και σε πολιτικά πρόσωπα ή όχι, ενδεχομένως πρέπει να τα προσεγγίσουν με μεγαλύτερο σκεπτικισμό», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Οι ισορροπίες είναι πάρα πολύ λεπτές και οφείλουμε να μην κάνουμε ούτε συγκρίσεις, ούτε ταυτίσεις, ούτε παρομοιώσεις. Υπάρχει μία υπόθεση σημαντική, διαστάσεων ποινικών. Δεν ξέρω πώς οι διωκτικές Αρχές έφθασαν στη διαλεύκανση, στη διερεύνηση, στον εντοπισμό κάποιων ανθρώπων, υπόπτων προς το παρόν, γι’ αυτό το αδίκημα. Η υπόθεση αυτή, οφείλει να μας κάνει πιο συγκρατημένους, να μην είμαστε απόλυτοι, όταν ελαφρά τη καρδία, βλέποντας τα πράγματα από μια σφαίρα εργαλειοποίησης, λέμε με απόλυτο τρόπο ότι άπαξ και είσαι πολιτικό πρόσωπο εξαιρείσαι από την οποιαδήποτε δικαιοδοσία ελέγχου από αρμόδιες Αρχές, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις, εισαγγελικές άδειες».

Δείτε όσα είπε στο OPEN

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *