«Ο ζήλος του ήταν κάθε μέρα παράδειγμα και έμπνευση» γράφει για τον θάνατο του διευθυντή ΕΦΚΑ Πατησίων ο Χατζηδάκης

Για έναν «ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» για τον Κώστα Κούρκουλο, διευθυντή Τοπική Αυτοδιοίκησης ΕΦΚΑ Πατησίων που έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Κυριακή ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και εργαζόταν, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

«Από εργασιακό ζήλο και χωρίς να του το ζητήσει κανείς, πήγε να εξετάσει ορισμένες συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες ώστε να βγουν παραπάνω συντάξεις. Είναι ένα από αυτά τα γεγονότα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το σκληρό πρόσωπο που δείχνει ορισμένες φορές η ζωή», σχολιάζει ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως αρκετές φορές είχε αναφερθεί το όνομά του σε συσκέψεις που είχαν γίνει για τον ΕΦΚΑ στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Όλα όσα είχα ακούσει από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, από τον συντονιστή της Ομάδας Έργου για την έκδοση συντάξεων Μιχάλη Κεφαλογιάννη, τη γενική διευθύντρια Συντάξεων Ελένη Νιαρχάκου συνέτειναν στο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ξεχωριστό δημόσιο λειτουργό, έναν εργατικό και δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είχε θητεύσει για πάνω από 30 χρόνια στον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων και μάλιστα, σε διοικητικές θέσεις» σημειώνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Είχε περάσει από το Ταμείο Νομικών, από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Συντάξεων της οδού Νικηφόρου και τον τελευταίο χρόνο εργαζόταν στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Πατησίων. Ο Κώστας Κούρκουλος είχε γνωρίσει τη σύζυγό του, υπάλληλο επίσης του ΕΦΚΑ, στο Ταμείο Νομικών. Μαζί απέκτησαν μία κόρη, τη Χριστίνα, που είναι 19 ετών σήμερα και φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών. Όταν έμαθα για την οικογένειά του, αμέσως σκέφτηκα τον αγώνα που πρέπει να κάνουν τώρα μόνες τους, τώρα που η μοίρα αποφάσισε να στερήσει τη ζωή από τον σύζυγο και πατέρα. Πώς μπορεί κάτι τέτοιο να αφήσει οποιονδήποτε ασυγκίνητο;» γράφει ο Κωστής Χατζηδάκης, καταλήγοντας πως ο Κώστας Κούρκουλος «άφησε ένα εξαιρετικό όνομα στη δουλειά του, κάνοντας σπουδαία δουλειά στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Πατησίων στην άμεση έκδοση συντάξεων και εξυπηρέτηση των πολιτών. Το έκανε με ανθρωπιά, αυταπάρνηση και κοινωνική ενσυναίσθηση. Αυτά μου είπαν οι συνάδελφοί του. Ο ζήλος του ήταν κάθε μέρα παράδειγμα και έμπνευση για αυτούς».