Ο Πολάκης με τα «αυτογκόλ» και τη στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί νέα θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ – Αντιδράσεις και για τη στάση Ηλιόπουλου και Κασιμάτη

Ο Παύλος Πολάκης με τα συνεχή «αυτογκόλ» του και τη στάση του στο θέμα της ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια έκανε άνω, κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται εδώ και καιρό εν μέσω θύελλας (αποχωρήσεις στελεχών, δημιουργία της Νέας Αριστεράς, ποσοστά που καταρρέουν) και παραμένει εκεί και μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.   


Ο τέως υπουργός και νυν βουλευτής είχε δηλώσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του για το νομοσχέδιο. Ο Στέφανος Κασσελάκης, όμως, έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας ζητώντας από τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ο Παύλος Πολάκης, όμως, όχι μόνο έκανε ότι δεν άκουσε την εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έκανε του κεφαλιού του, κάνοντας μάλιστα απανωτές γκέλες.

Ο Παύλος Πολάκης είπε αρχικά ότι δεν πήγε στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι είχε χειρουργείο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, τον… ξεμπρόστιασε λέγοντας σε ανάρτησή του ότι οι φωτογραφίες του Πολάκη από το χειρουργείο ήταν από άλλη ημερομηνία.

Ο Πολάκης έκανε… κωλοτούμπα στη συνέχεια άλλη ανάρτηση λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η αποχή του από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν ηθελημένη.  


 

Καρφιά Ζαχαριάδη για Πολάκη

Το κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις… γκέλες Πολάκη έδειξε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος είπε ότι βαρέθηκε να απολογείται για τον «σύντροφό» του στο κόμμα.


«Έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν του και ο ίδιος. Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση. Σε 4 μήνες έχουμε ευρωεκλογές και κρίνονται πολλά για τον χώρο μας και το κόμμα μας. δεν θα προτείνω στον Πρόεδρο τι θα κάνει. Αντί να συζητάμε τις αποχές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα συζητάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο καθένας έχει την ευθύνη της στάσης του, δεν θα πω τι πρέπει να κάνει ο πρόεδρος αλλά ούτε και θα πω τι θα ειπωθεί στα όργανα του κόμματος. Πρέπει κάπου να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Είναι ένα θέμα που όποιος έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει πολύ καλά. Ο Πολάκης δεν είναι ο Βορίδης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα περνούσε το νομοσχέδιο αν δεν ήταν η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην αποχή του Παύλο Πολάκη από τη Βουλή.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει πονοκεφάλους στη ηγεσία, του κόμματος, ενώ οι φωνές που λένε ότι ο Πολάκης πρέπει να καρατομηθεί έχουν αρχίσει να ακούγονται όλο και πιο δυνατά.

Από την άλλη, αναταράξεις προκάλεσε και η στάση δυο άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ των Όθωνα Ηλιόπουλου και Νίνας Κασσιμάτη στην ψηφοφορία .

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος έκανε την έκπληξη και απείχε, ενώ. «παρών» ψήφισε η Νίνα Κασσιμάτη, υπερψηφίζοντας ωστόσο κάποια άρθρα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *