O Κυριάκος Βελόπουλος και τα παραμύθια της Χαλιμάς: Οι επιστολές του Ιησού, οι συντάξεις των 4.000, τα όσα τάζει και το ξεμπρόστιασμα από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Το λεξικό της ελληνικής γλώσσας αναφέρει για την λέξη «παραμύθι»: Λαϊκή (ή και έντεχνη) φανταστική διήγηση υπερφυσικών πράξεων, θαυμαστών ιστοριών, που δεν προβάλλονται ως αληθινές και που αποσκοπούν στην τέρψη των ακροατών. Ας κρατήσουμε την λέξη παραμύθι και αυτό περί… τέρψης των ακροατών και ας πάμε στη πολιτική και στον Κυριάκο Βελόπουλο.


Δεν λέμε (και μακριά από τέτοιες εκφράσεις) ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει σχέση με τα παραμύθια ή είναι παραμυθάς. Λέμε όμως, ότι μοιάζουν με παραμύθια, αυτά που κατά καιρούς λέει η τάζει και το λόγου το αληθές έχει φανεί πολλές φορές ως τώρα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς…

Τα περίφημα βιβλία με τα προσωπικά χειρόγραφα του Ιησού που πουλούσε στη τηλεόραση…

Τις περίφημες αλοιφές που είναι θαυματουργές και σταματάνε κάθε πόνο και κάθε πρόβλημα όπως η αλοιφή Βυζαντινόν κατά του κορονοϊού…


Τις συντάξεις των 4.000 ευρώ που τάζει…


Το μένος που έχει κατά της ΝΔ και το εκφράζει συνέχεια σε έντονους τόνους…

Βρήκε τον δάσκαλό του στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη

Βέβαια, ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει δικαιολογήσει τις θέσεις του. Για τις περίφημα χειρόγραφα του Ιησού είχε πει ότι επρόκειτο απλά για ένα λεκτικό λάθος.

Για τις θαυματουργές αλοιφές, λέει ότι η μοναδική δράση τους οφείλεται στα συστατικά τους.

Για τη ΝΔ, πάντως, δεν έχει δικαιολογήσει την οργή του.


Εκεί βέβαια, έδωσε την απάντηση ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας όταν αποκάλυψε ότι το μένος του με τη Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 2014 παρακαλούσε να μπει στα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος, αλλά ο τότε πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς του έριξε… πόρτα,

Γενικά ο Άδωνις Γεωργιάδης… ξεμπρόστιασε χθες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον έκανε… σκόνη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέτρεψε την χθεσινή κόντρα τους σε παράταση για ένα ρόλο, καθώς… διέλυσε τον Κυριάκο Βελόπουλο και του έριξε… απανωτές τάπες.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε  χυδαία στην κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «τα έχεις κάνει μαντάρα στο ΕΣΥ, μην τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φυσικά και δεν πτοήθηκε από την επίθεση και πέρασε στην αντεπίθεση, βάζοντας στα… σχοινιά τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και σφυροκοπώντας τον.

Ο υπουργός αποκάλεσε τον κ. Βελόπουλο «φαιδρό» γι’ αυτά που λέει. Εκεί του έριξε την μεγάλη τάπα, καθώς του υπενθύμισε ότι τα βάζει με εκείνον και την κυβέρνηση επειδή δεν κατόρθωσε να γίνει μέλος της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης του θύμισε δεν είναι στη ΝΔ επειδή ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε το 2014 να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο.

Εκεί άρχισε η μάχη.

«Αν ήξερα πόσο πολύ θέλετε να βγείτε στο Σκάι, θα έκανα ό,τι μπορούσα για να βγείτε. Δεν ήξερα ότι τραβάτε τέτοιο μεγάλο ζόρι και τέτοιο πόνο στη ψυχή σας. Πρέπει να σας πως όμως για να είμαστε συνεννοημένοι, ότι ο Σκάι είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός. Βγάζει αυτούς που θέλει. Και ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε λογοκρισία, ούτε είμαστε Σοβιετία. Παρά ταύτα, στο όνομα της παλαιάς μας φιλίας, αν τόσο στενοχωριέστε που δεν βγαίνετε στον Σκάι, να πάρω μερικούς φίλους μου δημοσιογράφους, να τους παρακαλέσω να σας βγάλουνε, για να μην στενοχωριέστε», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορά που είχε κάνει προηγουμένως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ότι ο Σκάι δεν καλεί βουλευτές του κόμματος του ή και τον ίδιο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι συνιστά προσβολή για τους πολίτες, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στα 40 λεπτά της ομιλίας του, δεν βρήκε ούτε ένα λεπτό να πει κάτι για το ΕΣΥ, παρά μόνο ότι «το έκανε σαν τα…μούτρα του». «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα μούτρα μου καλά τα βλέπω εγώ. Αν εσείς τα βλέπετε χάλια, δεν ξέρω. Δικαίωμα σας είναι…. Προσπαθώ να με διατηρώ σε καλή φόρμα. Αλλά αυτά είναι γούστα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Σε σχέση με αναφορές του Κυριάκου Βελόπουλου στον κ. Γεράκη και την εταιρεία του διενέργειας μετρήσεων κοινής γνώμης, ο υπουργός Υγείας είπε: «Αυτές τις θεωρίες περί τιμολογίων κλπ, τις έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. Ο κ. Γεράκης είναι από τους δημοσκόπους που έπεσε μέσα στις εκλογές. Άρα όλες οι κατηγορίες πήγανε περίπατο. Διότι η δουλειά ενός δημοσκόπου είναι να προβλέπει το αποτέλεσμα και ο κ. Γεράκης το προέβλεψε σωστά».

«Οφείλω να σας συγχαρώ γιατί καταφέρατε να πείσετε τη Βουλή για τις παλαβές θεωρίες περί μπαζώματος. Όταν λέγατε τις θεωρίες, η Βουλή γελούσε και πείσατε τους άλλους να τις συμμεριστούν» είπε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στις αιχμές για τα Τέμπη.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στον κ. Μπλέτσα, ο υπουργός Υγείας είπε: «ο κ. Μπλέτσας ορίστηκε επικεφαλής του Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια. Το επιχείρημά σας είναι ότι έχει κάνει μια ανάρτηση κατά του Καραμανλή. Συγνώμη, συμφωνήσαμε ή όχι ότι πρέπει να επιλέγουμε ανθρώπους ασχέτως πολιτικών απόψεων, αρκεί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια δουλειά; Ο κ. Μπλέτσας είναι διευθυντής του Media Lab του ΜΙΤ. Και επειδή εσείς μπορεί να μην ξέρετε τι είναι το ΜΙΤ, πρέπει να πω ότι το τεχνολογικό ίδρυμα της Μασαχουσέτης είναι το νούμερο ένα ίδρυμα για την κυβερνοασφάλεια στον πλανήτη γη! Άρα το να επιλέγει η κυβέρνηση τον διευθυντή αυτού του εργαστηρίου, γι αυτή τη θέση, και αυτός να είναι λόγος για να μας κατηγορεί ο Κυριάκος Βελόπουλος, δυστυχώς δείχνει αγαπητέ Κυριάκο ότι παραμένεις το ίδιο φαιδρός που ήσουν πάντα!».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε εκεί, αλλά κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του αναφορικά με την αύξηση των συντάξεων από την εξόρυξη υδρογονανθράκων. «Λέμε μεταξύ μας ανοησίες, γιατί τα 4.000 ευρώ σύνταξη είναι ανοησίες, όπως αυτά που λέτε κάθε μέρα».

«Τα 4.000 ευρώ είναι μια γραμμή. Από το 2012 έλεγε η κυβέρνηση που υπηρετείς ότι θα κάνει εξορύξεις, η Κύπρος ξεκίνησε το 2018. Ξεκινήστε τώρα, να δώσουμε 2.000 ευρώ» απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

Μην φεύγεις – Παρακαλούσες τον Σαμαρά

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο, που αποχωρούσε από την αίθουσα, φώναξε: «Μη φεύγεις! Αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, να είσαι έτοιμος να ακούσεις. Αν αρχίσω να αναφέρω δηλώσεις σου κατά της ΝΔ πριν το 2014 θα βρω 1.000. Ποιος ξέρει καλύτερα από μένα πόσο παρακαλούσες τον Σαμαρά το 2014 να κατέβεις ευρωβουλευτής» είπε με νόημα, και πρόσθεσε: «Να ξέρει ο λαός ότι δεν είσαι στη ΝΔ επειδή σε έκοψε ο Σαμαράς να πας στο Κάραβελ. Το σόου, το έκανες, να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εμένα δεν μπορείς να κοροϊδεύεις. Αμφιβάλλω αν είχες φίλο στο τρένο, που λες, μάλλον ψέμα είναι και αυτό. Σε μένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί σε ξέρω καλά, άρα θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες, και σε κόψανε, και σου έκατσε να γίνεις τώρα αρχηγός».

Νέες… τάπες σήμερα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε και σήμερα την επίθεση κατά του Κυριάκου Βελόπουλου στη συνέχεια της χθεσινής τους σύγκρουσης στη Βουλή, την οποία μετέτρεψε σε… περίπατο ο υπουργός Υγείας, καθώς ανάμεσα στα άλλα θύμισε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης παρακαλούσε το 2014 να μπει στα ευρωψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά… έφαγε πόρτα από τον τότε πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά κι από τότε έχει βάλει στο στόχαστρο το κόμμα.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα (12.4.2024) στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά άδειασε για άλλη μια φορά τον Κυριάκο Βελόπουλο με τον γνωστό του καυστικό και εύστοχο τρόπο.

«Ο Βελόπουλος έχει πολλές ικανότητες π.χ. ξέρει να κοροϊδεύει το κόσμο και αυτό είναι χάρισμα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: «Είναι δυνατόν να πιστέψει ο ελληνικός λαός πως αν ψήφισει Βελόπουλο θα πάρει μισθό και συντάξεις 4000 ευρώ είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει αυτά τα ψέματα;».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε και μήνυμα στον κόσμο για τα όσα τάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος τονίζοντας: «Καλό είναι ο κόσμος να καταλάβει πως ο Βελόπουλος είναι καλός μόνο στα ψέματα επειδή ξέρει πως ποτέ δεν θα κυβερνήσει άρα τάζει τα πάντα στους πάντες».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *