Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης – Στις 12:30 θα λάβει την διερευνητική εντολή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις φετινές εκλογές ήταν υποψήφιος σε Α΄ Θεσσαλονίκης, Έβρο και Δυτικό Τομέα Αθήνας, με τον πρωθυπουργό να επιλέγει τελικά να κρατήσει την έδρα από την πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα θα λάβει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έδρα είχε κάνει γνωστή ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Άκης Σκέρτσος. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στην Α΄ Θεσσαλονίκης όπου η ΝΔ κερδίζει 9 έδρες, δεν θα καταφέρει να εκλεγεί ο Παναγιώτης Κόκκορης, ο οποίος είναι στην 10η θέση.

Αντίθετα, θέση στη νέα σύνθεση της Βουλής, μετά από την απόφαση του πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη, κερδίζει στον Έβρο ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος είναι στην τρίτη θέση, υπενθυμίζεται πως η ΝΔ εκλέγει 2 υποψηφίους. Επίσης, στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ να εκλέγει 5 υποψηφίους, κερδισμένος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην έκτη θέση στην καταμέτρηση των σταυρών και κερδίζει μία θέση στο Κοινοβούλιο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, προκειμένου να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *