Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Ισραήλ τις επόμενες μέρες

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί άμεσα το Ισραήλ λέγοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο.


«Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή την μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η Ελλάδα, στηρίζει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα και το δικαίωμα του Ισραήλ να ζει σε καθεστώς ασφάλειας. Αυτό αμφισβητήθηκε από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Χαμάς».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *