Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να μην απασφαλίσει η «χειροβομβίδα» των αγροτικών κινητοποιήσεων και την μετέτρεψε σε «όπλο» για την Κυβέρνηση

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση είχαν να διαχειριστούν μια αληθινή χειροβομβίδα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Μια χειροβομβίδα που αν έσκαγε μπορεί να προκαλούσε αναταραχή σε μια περίοδο που η χώρα έχει βρει τα πατήματά της σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζει να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά κάθε μέρα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε όχι μόνο ιδανικά το όλο θέμα, που έδειχνε με ωρολογιακή βόμβα, αλλά οι κινήσεις που έκανε αποτελούν παράδειγμα για το μέλλον για τον χειρισμό τέτοιων δύσκολων πολιτικών καταστάσεων. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο κατόρθωσε να μην επιτρέψει να απασφαλίσει η χειροβομβίδα του αγροτικού, αλλά την έκαναν και όπλο στα χέρια της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι κατανοεί την αγροτική αγανάκτηση, που έχει προκαλέσει η πολιτική της  ΕΕ, η ΚΑΠ και φυσικά η ακρίβεια που χτυπάει όλο τον πλανήτη και αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα κρατικά ταμεία σε μια μάλιστα ιδιαίτερη οικονομική περίοδο που κάθε υπέρβαση μπορεί να προκαλέσει κλυδωνισμούς στην οικονομική ζυγαριά της χώρας και εξήγγειλε μια σειρά γενναίων μέτρων που προσφέρουν μια σημαντική ανακούφιση στα πορτοφόλια των αγροτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματικά τράβηξε όσο εκεί που δεν πάει το λάστιχο του κρατικού κουμπαρά για να βοηθηθούν οι αγρότες. Ξεκαθάρισε όμως, ότι στη παρούσα φάση δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, διότι δεν είναι δυνατόν να πάνε στράφι οι οικονομικές θυσίες που έγιναν για να μπορεί πλέον η Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της, να τρέχει προς την κορυφή και να βρίσκεται ολοένα και ψηλότερα.


Οι αγρότες μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και παρά τα σημαντικά μέτρα που εξήγγειλε υπέρ τους αποφάσισαν να τραβήξουν κάπως το σχοινί και συνέχισαν τα μπλόκα, αλλά αποφάσισαν να κάνουν και την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι τους κατανοεί. Μάλιστα είπε ότι το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο πίεσης στην ΕΕ για να αλλάξει την αγροτική της πολιτική.

Από την άλλη διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτραπεί στους αγρότες να προκαλέσουν χάος στην Αθήνα. Έτσι σε συνεργασία με το υπουργείο του Πολίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ΕΛΑΣ καταστρώθηκε ένα ιδανικό πλάνο που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθοδο, των αγροτών στην πρωτεύουσα, το συλλαλητήριο και την αποχώρησή τους.

Η Κυβέρνηση έτσι κατόρθωσε να προσπεράσει τον ύφαλο των αγροτικών κινητοποιήσεων με μαεστρία και η χώρα πέρασε μέσα από μια μεγάλη κινητοποίηση χωρίς να προκληθεί καμία αναταραχή και κλυδωνισμός.

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *