Ο καβγάς Τσακαλώτου με το ΚΙΝΑΛ για τις γαλλικές εκλογές

Όλα ξεκίνησαν από την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook, στην οποία δήλωσε ότι δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της Γαλλίας, που ανέδειξαν νικητή ξανά τον Εμανουέλ Μακρόν.


Στη συνέχεια ήρθε η απάντηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η οποία τόνιζε: «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δήλωσή του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει… Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση, όπως την αναφέρει στην ανάρτησή του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στη διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειάς τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντί της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στις αιχμές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ακροδεξιά και τη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε νέα ανάρτηση, μέσω της οποίας έθετε τρία ερωτήματα:

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση και μέσω σχολίου του απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Ο κ. Τσακαλώτος εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει. Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στην οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την Άμυνα και την Ασφάλεια είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, η ευρωπαϊκή πολιτική προστασία, το EU4health, ο ευρωστρατός, κ.α. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν ενέταξε στις τάξεις του κανένα στέλεχος ακροδεξιού κόμματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλει, δε, πληροφορίες για την τρικομματική κυβέρνηση με την συμμετοχή του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, ας ρωτήσει τους συναδέλφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Θάνο Μωραΐτη, Γιάννη Ραγκούση και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που διετέλεσαν Υπουργοί εκείνη την περίοδο. Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *