Ο Χατζηδάκης απαντά σε ένα προς ένα στον «καταιγισμό ψεμάτων» Τσίπρα για τους συνταξιούχους

«Όταν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να πει κάποια αλήθεια, κανείς δεν θα τον πιστεύει! Ο καταιγισμός των ψεμάτων, στον οποίο κατέφυγε και σήμερα μιλώντας στο Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμη μία απόδειξη για αυτό» τονίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και απαριθμεί:


– «Ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν τριπλασιαστεί (!!) οι εκκρεμείς συντάξεις. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις για έκδοση συντάξεων μεταξύ 2019 και 2021 αυξήθηκαν και μάλιστα κατά 83%! Ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την έκθεση ΑΤΛΑΣ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από εκκρεμείς συντάξεις προς τους συνταξιούχους ήταν 486 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, ενώ τώρα έχουν περιοριστεί στα 220 εκατ. ευρώ! Πώς είναι δυνατόν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ευρωπαϊκή χώρα να επιτρέπει στον εαυτό του τέτοια πολιτική κατρακύλα;

– Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δήθεν έχει περιορίσει το εισόδημα των συνταξιούχων. Ποιος; Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υιοθέτησε τον νόμο Κατρούγκαλου με όλες τις γνωστές επιπτώσεις του. Ο κ. Τσίπρας που προχώρησε σε 17 αλλεπάλληλες μειώσεις για τους συνταξιούχους και άφησε φεύγοντας πάνω από 1.050.000 ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέρασε ο νόμος Βρούτση διορθώνοντας κατάφωρες αδικίες για συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Αλλά και τη μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% με προφανές όφελος για τους συνταξιούχους. Όπως και τις έκτακτες ενισχύσεις της κυβέρνησης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δηλαδή τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα ΑμεΑ, τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

– Ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις των νέων στρέφεται τάχα εναντίον τους. Στρέφεται δηλαδή εναντίον των νέων, ένα σύστημα που ισχύει στην Ολλανδία, στη Σουηδία, στη Δανία! Ενώ δεν στρεφόταν ένα σύστημα που ήταν ελληνική πατέντα με όλα τα γνωστά αποτελέσματα τόσες δεκαετίες και το οποίο οραματίζεται να επαναφέρει.

– Ισχυρίστηκε ότι δήθεν απέτυχε ο θεσμός των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Ένας θεσμός που μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί και για τον οποίο ήδη υπάρχουν σαφέστατες αποδείξεις ότι συμβάλλει στην έκδοση των συντάξεων σε χρόνο ρεκόρ. Αν αμφιβάλλει, ας ρωτήσει τους ίδιους τους συνταξιούχους που έβγαλαν συντάξεις με αυτή τη μέθοδο σε μόλις 2 και 3 μήνες!


– Ισχυρίστηκε τέλος ότι όποτε έρθει στην εξουσία θα καταργήσει το νέο νόμο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Τι αλήθεια θα καταργήσει; Θα καταργήσει την επιτάχυνση των προμηθειών; Την γρήγορη διερεύνηση των καταγγελιών για υπαλλήλους που δεν κάνουν τη δουλειά τους; Την επιβράβευση της παραγωγικότητας των ικανών υπαλλήλων; Ή τη χρησιμοποίηση των καλύτερων στελεχών για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα ενός οργανισμού που μόνος του συγκεντρώνει διαχρονικά τα μισά παράπονα των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη;»


«Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα στο θράσος και στην ψευδολογία του. Και προχωρούμε μπροστά στο δύσκολο έργο της αναδιοργάνωσης του ΕΦΚΑ και της υπηρέτησης των ασφαλισμένων με μια κοινωνική πολιτική στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *