Ο Χάρης Δούκας αναβάλλει την προγραμματισμένη συναυλία του δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ

Σε ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας που είχε συνδιοργανώσει ο δήμος Αθηναίων με την ισραηλινή πρεσβεία, τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, προχώρησε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ».

Ο κ. Δούκας επικαλείται «λόγους ασφαλείας» για την ακύρωση της συναυλίας, ενώ όπως λέει, για την απόφασή του συνεκτιμήθηκαν η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου και οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για την ακύρωση της συναυλίας:

«Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.


Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.


Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου («σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό») και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *