Ο Άδωνις Γεωργιάδης μακροβιότερος υπουργός Ανάπτυξης της Ελλάδας!

Ιστορία γράφει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης, όχι μόνο με το έργο του αλλά και με το πολυετές της παραμονής του εκεί, που τον καθιστά ως τον μακροβιότερο πολιτικό προϊστάμενο!


Έχει συμπληρώσει ήδη 3,5 χρόνια στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο, όχι μόνο από τη σύσταση του Υπουργείου (1996) αλλά και από την εποχή που τα Υπουργεία Βιομηχανίας και Εμπορίου, είχαν κοινό υπουργό. Ξεπερνά άμεσα σε θητεία τον αείμνηστο Δημήτρη Σιούφα που είχε διατελέσει υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή από τις 10 Μαρτίου 2004 ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2007 ενώ η αμέσως προηγούμενη μακροβιότερη υπουργός ήταν η Βάσω Παπανδρέου (των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη), η οποία είχε παραμείνει εκεί από τις 22 Ιανουαρίου 1996 ως τις 19 Φεβρουαρίου 1999.

Κι εδώ, κάτι που καθιστά το επίτευγμα του κ. Γεωργιάδη εντυπωσιακό, πρέπει να σημειωθεί ότι οι προαναφερθείσες κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή δρούσαν σε άλλες εποχές για την Οικονομία και όχι στις σημερινές που ο αρμόδιος υπουργός καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων, σ’ ένα Υπουργείο που το έχει καταστήσει πραγματικά, κατευθυντήριο μοχλό της οικονομικών δρώμενων του τόπου!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *