Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου: «Διετάχθη ΕΔΕ για να καταγραφούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να ελεγχθούν δικαστικά και διοικητικά όλα – Δεν είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ – Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε θέση για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου μιλώντας πριν από λίγο σήμερα (25.4.2024) στην εκπομπή Live News .


Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η εικόνα που του έχουν μεταφέρει από το Αττικό Νοσοκομείο είναι ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, επισήμανε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να ελεγχθούν δικαστικά και διοικητικά όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, ενώ διαμήνυσε ότι δεν είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας έστειλε πρώτα απ΄ όλα όμως, τα θερμά του συλλυπητήρια στον Γιάννη Καλλιάνο για την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα. Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι γνωρίζει καλά αυτό τον πόνο, καθώς τον είχε βιώσει σε πολύ νεαρή ηλικία.

«Εκφράζω δημοσίως τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του φίλου μου Γιάννη Καλλιάνο. Έχασα κι εγώ τον πατέρα μου σε νεαρή ηλικία και ξαφνικά στα 17 μου χρόνια και τον καταλαβαίνω. Σέβομαι την προσπάθεια που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος να τον κρατήσει στη ζωή», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για την υπόθεση ανέφερε: «Δεν είμαι ιατρός δεν μπαίνω στα ζητήματα ιατρικής κρίσης. Αν υπήρχε ΜΕΘ; Υπήρχε διαθέσιμη. Υπήρχε γιατρός; Ναι. Υπήρχε οξυγόνο; Ναι. Αυτή είναι η δουλειά του υπουργείου. Διετάχθη σήμερα ΕΔΕ για να καταγραφούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να ελεγχθούν δικαστικά και διοικητικά όλα. Η εικόνα που έχω από την διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.


Η έρευνα για το ΕΣΥ


Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τα αποτελέσματα έρευνας του Ιατρικού Συλλόγου που βγήκε στην εκπομπή του Mega και τόνισε. «Αν δείτε δημοσκοπήσεις πέρα από την πανδημία έχουμε επιστρέψει στα νούμερα προ πανδημίας. Στην ίδια έρευνα φαίνεται μεγάλη βελτίωση του προσωπικού γιατροί. Έχουν διπλασιαστεί τα ποσοστά. Στην ίδια δημοσκόπηση έχουν επιδεινωθεί τα νούμερα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Εγώ είμαι υπουργός τρεις μήνες.

Για την εικόνα ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι: «Υπάρχουν 15% περισσότεροι γιατροί και 15% νοσηλευτές από 2019».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου στον Alpha και τόνισε ότι δεν συμφωνεί.

«Θα του πως με σεβασμό πως μίλησε απαξιωτικά για γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό δεν ειναι δίκαιο. Η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Εχει καλά νοσοκομεία. Το Αττικό είναι ένα καλό νοσοκομείο με καλούς γιατρούς.


Το ΕΣΥ σώζει την ημέρα χιλιάδες ζωές. Χιλιάδες καρκινοπαθείς βρίσκουν τα φάρμακά τους. Χιλιάδες ασθενείς χειρουργούνται. Στην δημοσιότητα δεν βγαίνει όμως, αυτή η εικόνα. Προβάλουν μόνο τα προβλήματα και ο κόσμος έτσι ακούει μονο τα προβλήματα. Στο συμβούλιο υπουργών της ΕΕ που ήμουν το πρώτο θέμα ήταν η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν είναι όλα μαύρα στο ΕΣΥ. Να πω ένα παράδειγμα. Πριν 2 εβδομάδες η κυρία Αχτσιόγλου μπήκε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και σε ανάρτηση είπε ότι ήταν όλα καλά», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *