Ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδειξε στην Επίτροπο Γιόχανσον τη φωτό με τους γυμνούς μετανάστες

Την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον ενημέρωσε, την περασμένη Παρασκευή, στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για το περιστατικό των 92 γυμνών μεταναστών που ώθησαν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο Τούρκοι στρατοχωροφύλακες.


«Είμαι σοκαρισμένος» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός και η Ίλβα Γιόχανσον απάντησε: «Είναι απαράδεκτο».

Ο κ.Θεοδωρικάκος έδειξε, ακόμη, από το κινητό του, στην Ευρωπαία Επίτροπο τη φωτογραφία με τους γυμνούς μετανάστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παράλληλα, με επιστολή του προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και τους 27 ομολόγους του στην ΕΕ, ενημερώνει αναφορικά με το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στις 14 Οκτωβρίου.

Ο Υπουργός αναφέρεται στις συγκλονιστικές καταθέσεις των μεταναστών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας, σωματικών βλαβών και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από προσωπικό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και στην επιχείρηση διάσωσης από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Frontex.


Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοδωρικάκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική συμπεριφορά, επισημαίνοντας πως το τελευταίο απάνθρωπο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τους μετανάστες, να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αυτών των ατόμων, καθώς και τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και των ευρωπαϊκών αξιών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *