Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Σε εξέλιξη η ενημέρωση του πρώτου κλιμακίου των βουλευτών της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος #ΟμόφυλαΖευγάρια #ΝέαΔημοκρατία

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της ενημέρωσης των βουλευτών της ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.


Την πόρτα των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το πρώτο γκρουπ των βουλευτών για να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια διεξάγεται από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, και τους δυο αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σήμερα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο έχουν προσκληθεί οι βουλευτές με επίθετο από το Α ως το Κ και αύριο και οι υπόλοιποι 79 βουλευτές.

Στόχος της ενημέρωσης είναι να αρθούν διαφωνίες και επιφυλάξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να ψηφιστεί με τις λιγότερες δυνατές διαρροές.


Στην ενημέρωση δίνουν το παρών και δυο νομικοί και εφόσον χρειαστεί θα εξηγήσουν τις νομικές παραμέτρους.


«Θα τα πούμε» δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, ενώ ο Τάσος Δημοσχάκης τόνισε πως ήρθε να ακούσει και πως έχει επιφυλάξεις, που πάντως μπορούν να καμφθούν.

Ο Γιώργος Γεωργαντά ευχήθηκε μόνο καλή χρονιά και απέφυγε ναι ανοίξει τα χαρτιά του, ενώ οι Απόστολος Βεσυρόπουλος και Στέλιος Πέτρας τόνισε πως δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αλλά από την καταψήφιση, σαφώς προτιμότερη είναι η αποχή».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης τόνισε πως επεδίωξε την ενημέρωση των βουλευτών κάτι που αποτελεί πάγια πρακτικά για όλα τα νομοσχέδια.


Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μεταπείστηκε και θα υπερψηφίσει καθώς όπως ανέφερε «παρά τις επιφυλάξεις μου μετά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επηρεαστεί ο πυρήνας οικογένειας, αλλά είναι μια κοινωνική διευθέτηση θα υπερψήφισω».

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *