Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Γιατί το μετέθεσε για αργότερα ο πρωθυπουργός – «Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε»

Τις προθέσεις του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», φέρεται να τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε:

«Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Εκτός από τις αντιδράσεις εντός του κόμματος, ένα ακόμα ζήτημα που φαίνεται να δυσκολεύει την δρομολόγηση της ψήφισης του νομοσχεδίου είναι και αυτό της τεκνοθεσίας, στο οποίο ζητούνται διευκρινίσεις.

Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν – ιδιαίτερα μετά την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού- ότι η νομοθέτηση παραπέμπεται για μετά τις ευρωεκλογές, παρόλο που δεν φαίνεται να έχει παρθεί κάποια απόφαση, ούτε έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο και πηγές έχουν αναφέρει ότι θα υπάρξει νομοθέτηση εντός του 2024.


Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών

Παράλληλα, «αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας» καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μαρινάκης.

«Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο», πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *