Νέο… διακαναλικό άνοιγμα Τσίπρα σε Ανδρουλάκη

Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε σε οκτώ τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας (Κρήτη TV, Ionian TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, TRT, Ήπειρος TV1, Flash TV, ΔΙΟΝ TV, Center TV), ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην ενέργεια και την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την κρίση ακρίβειας, ενώ έστειλε μηνύματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο ΚΚΕ για τις προεκλογικές συγκλίσεις και τις μετεκλογικές συνεργασίες.


 «Ποτέ δεν έβλεπε ο ΣΥΡΙΖΑ ως στρατηγικό ανταγωνιστή τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά κόμματα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, λέμε ότι έχουμε απέναντί μας την νεοφιλελεύθερη δεξιά, την χειρότερη εκδοχή της τα τελευταία χρόνια με τον κ. Μητσοτάκη. Αντίπαλός μας είναι η δεξιά, δεν είναι ούτε ο Ανδρουλάκης, ούτε ο Κουτσούμπας και λέμε ότι με βάση την απλή αναλογική μπορεί να υπάρξει μία μίνιμουμ συνεννόησης για μία προοδευτική κυβέρνηση και σε αυτό οφείλουν όλοι να πάρουν θέση». Για την μέχρι στιγμής στάση του κ. Ανδρουλάκη είπε: «Λογικό είναι να αρνείται μέχρι στιγμής ο κ. Ανδρουλάκης αλλά όταν θα έλθει ώρα της κάλπης θα πρέπει να πάρει θέση γιατί αν δεν πάρει θέση μπορεί να κατηγορηθεί από κάποιους ότι δεν επιδιώκει να είναι ένα κόμμα που θα συνδιαμορφώσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε πει παλαιότερα ότι ‘δεν πρέπει να γίνει το ΚΙΝΑΛ ένα ΚΚΕ του κέντρου».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ, και δεν είναι φυσιολογικό να υπάρξει: «Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές, με την απλή αναλογική θα πάμε σε δεύτερες με έναν ληστρικό εκλογικό νόμο αλλά η δεύτερη Κυριακή θα δώσει την δυνατότητα για κυβέρνηση. Ο τόπος δεν θα μείνει ακυβέρνητος, η χώρα δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα από ένα σενάριο ακυβερνησίας. Αλλά από την παραμονή για πολύ ακόμη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, από αυτό κινδυνεύουμε».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *