Νέα δημοσκόπηση! Στο 9,2% η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Στο 14,4% το ΚΙΝΑΛ!

Η ΝΔ προηγείται κατά 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο του Ιανουαρίου της GPO που δημοσιεύτηκε από το powergame.gr των «Παραπολιτικών».


Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 14,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,2% και η Ελληνική Λύση με 3,9%, ενώ στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης βρίσκεται το ΜέΡΑ25 με 3%.

Οι πολίτες τοποθετήθηκαν και στο άλλο μεγάλο πολιτικό ζήτημα της προηγούμενης εβδομάδας, την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Με βάση λοιπόν αυτά που άκουσαν ή είδαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν θετικά σε ποσοστό 43% την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, έναντι 46,2% που κρίνουν αρνητικά όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Θετικά αξιολογεί την παρουσία του κ. Τσίπρα το 28,3% έναντι 60,7% που εκφράζει αρνητική άποψη, ενώ όσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας αλλά τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, το 27,1% συμφωνεί με την παραπάνω απόφαση, ενώ το 66% διαφωνεί, καθώς τη θεωρεί μάλλον ανακόλουθη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *