Νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση! Σταθερά διψήφιο «γαλάζιο» προβάδισμα και κυριαρχία Μητσοτάκη

Σταθερό προβάδισμα 10,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.
Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση με 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%. Το ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (46%) εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα (25%) στην καταλληλόλητα για πρωθυπουργός με σχεδόν διπλάσια διαφορά. Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών. Το 57,4% διαφωνεί ενώ το 35,7% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό. Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας (28,4%). Έπεται ο Δ. Κουτσούμπας (27,7), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%).


dimospioas

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *