Ν. Δένδιας: Με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας συναντήθηκε στο Λονδίνο – «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα με τους συμμάχους της»

Η κατάσταση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Βρετανίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας James Heappey στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο.


«Αναφερθήκαμε ακόμη στην επιχείρηση “Prosperity Guardian”, ενώ ενημέρωσα τον κ. Heappey για την ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση “Aspides” της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα. Επισήμανα ότι η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο, θα υπερασπίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια των ναυτικών, σε συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους της. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης για την προώθηση της αμυντικής μας συνεργασίας, ενημέρωσα για τη δημιουργία του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προσκαλώντας το Ηνωμένο Βασίλειο να συμμετάσχει σε αυτό. Συζητήσαμε επίσης για την πιθανή παραχώρηση ναρκοθηρευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα», έγραψε σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δένδιας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *