«Μονταζιέρα» ΣΥΡΙΖΑ στην Λαγκάρντ καταγγέλλει το Υπουργείο Οικονομικών

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να πολιτεύεται με ψέματα και δεν διστάζει να διαστρεβλώνει ακόμα και τις δηλώσεις της Προέδρου της ΕΚΤ, προκειμένου να χτίσει το αντιπολιτευτικό της αφήγημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Την ώρα που οι κ. Μητσοτάκης, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αποκλείουν τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα με γελοίους ισχυρισμούς, μέχρι και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά και την Κομισιόν, προκρίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όσο διαρκεί η κρίση. Σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη απάντησε ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί για όσο διαρκεί η κρίση, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας».

Παραθέτουμε την ακριβή απάντηση της κας. Λαγκάρντ, η οποία είναι η εξής:


«Τώρα, νομίζω ότι η δεύτερη ερώτηση που κάνατε είχε να κάνει με τη θεραπεία που προσφέρουν οι κυβερνήσεις από δημοσιονομική άποψη προκειμένου να ανακουφίσουν τις δυσκολίες που υφίστανται οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας στην περίπτωση υψηλών τιμών ενέργειας. Προφανώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει θέση, έχει δημοσιεύσει έναν κατάλογο πιθανών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα οποία, κατά την άποψή μας, από δημοσιονομική σκοπιά θα πρέπει να επικεντρωθούν στους πιο ευάλωτους, θα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα και να εφαρμόζονται για όσο διάστημα οι τιμές της ενέργειας προκαλούν ιδιαίτερη δυσχέρεια σε αυτά τα νοικοκυριά που επωμίζονται το κύριο βάρος του υψηλού ενεργειακού κόστους. Δεν είμαι ακριβώς εξοικειωμένη με το είδος του μέτρου που προβλέπεται από τις ελληνικές αρχές, αλλά, ξέρετε, ένα είδος γενικού ΦΠΑ δεν φαίνεται να είναι το στοχευμένο εργαλείο που συνιστάται προκειμένου να ελαφρυνθεί πραγματικά το βάρος σε εκείνους που είναι οι πιο ευάλωτοι».


Όπως προκύπτει από την αυτούσια δήλωση της κας. Λαγκάρντ – την οποία σκοπίμως παραλείπει να αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς γιατί δεν τον συμφέρει – η επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μιλά για την ανάγκη στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών όσο διαρκεί η κρίση.

Αυτό ακριβώς κάνει, ήδη, η Κυβέρνηση εδώ και μήνες, έχοντας διαθέσει, μέχρι σήμερα, 1,75 δισ. ευρώ για τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *