Μητσοτάκης στο CNN για μεταναστευτικό: Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά να ανοίξουμε και πόρτες #ΚυριάκοςΜητσσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.


«Είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει μία κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1 Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία. «Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες της Ουγγαρίας», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μίας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και νομικές οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. (…) Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Σχετικά με τις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ και την αναθεώρησή τους, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά». Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».

«Μετά τον Covid υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή. Η Ευρώπη προχωρά».


Σχετικά με το αν η κοινωνία και η πολιτική είναι έτοιμες για όλα αυτά που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως «οι πολιτικοί είναι ανέτοιμοι, διότι πιστεύω πως υπάρχει μία διάκριση μεταξύ του επιπέδου πολυπλοκότητας του τι συμβαίνει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και το τι καταλαβαίνουμε από αυτό. Όταν συνήθως δεν καταλαβαίνουμε κάτι ως πολιτική, τότε έχουμε υπερβολικές ρυθμίσεις».


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *