Μητσοτάκης προς Ερντογάν: «Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του»

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν ξαφνικά μια νύχτα, ίσως κάποια στιγμή ξυπνήσουν και βρεθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Κι ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί προς άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του. Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Η πατρίδα μας παραμένει πάντα ανοιχτή στο διάλογο», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, απαντώντας στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης:

«Ο στόχος μας είναι κοντά: Η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να είναι γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα (…) Απο ουραγό, καταφέραμε να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνιστή (…) Σας είχα υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, και μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή, και την έχουμε, με τα Rafalle, τα Viper, τις Bellh@ra και τις ακλόνητες συμμαχίες μας».

«Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί πάνω από τα πιο αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη (…) Στην Ελλάδα την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε στιγμή από όσα υποσχεθήκαμε (…) Την ειλικρίνεια θέλω πάλι να επιστρατεύσω σε μια σύντομη επισκόπηση της διαδρομής μας. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε “αφέντες της μοίρας μας”. Σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών (…) Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

«Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε και πέρα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα (…) Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, αν δεν έχουν προσωπικές διαφορές, για πρώτη φορά απτά αυξημένες αποδοχές, μετά από δώδεκα χρόνια».

«Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τελικά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (…) Οι ίδιοι οι παραγωγοί ρεύματος και τα υπερκέρδη τους επιδότησαν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών (…) Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το “καλάθι του νοικοκυριού” και ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ετοιμάζεται να το αντιγράψει (…) Για την ακρίβεια και αντιδρούμε και αγωνιούμε και προσπαθούμε, πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι κάνουν άλλες χώρες. Αυτά τα στοχευμένα μέτρα θα συνεχιστούν».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *