Μητσοτάκης: Οι πρώτες ανακοινώσεις για την Παιδεία σήμερα στη Βουλή – Αυξήσεις για εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ

Τις προγραμματικές θέσεις για την Παιδεία γύρω από τις οποίες οι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί την ερχόμενη τετραετία θα παρουσιάσει σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινώσει τι προγραμματίζεται στη διάρκεια της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης σχετικά με την ψηφιοποίηση του Υπουργείου Παιδείας, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και τις αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ).

Το γενικό κυβερνητικό προγραμματισμό αναμένεται να εξειδικεύσει ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Σύμφωνα με το esos.gr αναμένεται να περιγράψει το επικείμενο νομοθετικό έργο, το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθούν οι αυξήσεις των αποδοχών των εκπαιδευτικών και των μελών ΔΕΠ. Επίσης, πρόκειται να αναφερθεί στους νέους διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και στο πώς θα διαμορφωθεί ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης. Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει και το πώς θα επεκταθεί το διευρυμένο ωράριο στο Δημοτικό αλλά και τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Θα μιλήσει, επίσης, για την ελεύθερη επιλογή των γονέων της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών, για την ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και την αναβάθμιση Επαγγελματικών Λυκείων. Τέλος, αναμένεται να τοποθετηθεί στα μέτρα που προτίθεται να λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *