Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου με θέμα “ygeiamou 2023 – Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο” που οργάνωσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη.


«Το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το ζήτημα είναι ο πολακισμός σε κάθε του έκφραση. Και ακόμη και σήμερα ο κυριότερος εκφραστής του πολακισμού είναι ο κ. Τσίπρας» τόνισε.

Ως προς την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό.

Αυτή την στιγμή έχουμε κοινοβουλευτικό έργο και εφόσον αποφασίσω να προσφύγω σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη».

Για την καταδίκη Παππά


Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην καταδίκη Παππά είπε «όταν ακόμα και σήμερα ο κ. Τσίπρας λέει ότι ο κ. Παππάς πρέπει να δικαστεί από το φυσικό του δικαστή εννοώντας το λαό, λέει αυτό που λέει ο κ. Πολάκης. Τα ίδια ακριβώς λένε. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο συστημικό. Δεν λύνεται με τη διαγραφή του κ. Πολάκη. Το ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύτηκε».


Επανερχόμενος μετά από σχετική ερώτηση στο θέμα των εκλογών είπε ότι η πρώτη κάλπη είναι κρίσιμη και πως η ΝΔ έχει πρόταση διακυβέρνησης. «Από την άλλη πλευρά δεν έχω καταλάβει αυτή η συγκεχυμένη προοδευτική διακυβέρνηση πως θα λειτουργήσει. Εμείς προσερχόμαστε με μια ξεκάθαρη στρατηγική, με απόλυτο σεβασμό στη βούληση του λαού, θέτοντας τα διλήμματα, με σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας και την Ελλάδα του 2030, με διάθεση να πολιτευτούμε θετικά. Δεν έχω πρόθεση να μπω σε ατέρμονη συζήτηση ανακύκλωσης της τοξικότητας. Οι πολίτες είναι έμπειροι, έχουν κρίση, συγκρίνουν και με σεβασμό θα υποκλιθούμε όλοι στη λαϊκή ετυμηγορία», συμπλήρωσε.

Επιπλέον είπε πως ο κ. Παππάς υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα και καταδικάστηκε αμετάκλητα με ψήφους 13-0 από το ανώτατο δικαστήριο και από δικαστές που επιλέχθηκαν με κλήρωση. «Καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος γιατί πήγε να στήσει μαζί με τον κ. Τσίπρα διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Και παραμένει στο ψηφοδέλτιο γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ανώτατος δικαστής είναι ο λαός…», πρόσθεσε.

Εκλογές

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το να κάνει μια κυβέρνηση πρόωρες εκλογές, σε ένα ευνοϊκό δημοσκοπικό περιβάλλον, με πλειοψηφία που εξαντλεί την τετραετία, μπορεί να μην το έχουμε συνηθίσει τελευταία, αλλά είναι απολύτως θετικό.
Αυτή την στιγμή έχουμε κοινοβουλευτικό έργο και εφόσον αποφασίσω να προσφύγω σε εκλογές πριν την λήξη της θητείας θα τηρηθούν όλες οι συνταγματικές προβλέψεις. Δεν έχω κρύψει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη. Πιστεύω ότι έχουμε βάσιμες πιθανότητες να είμαστε αυτοδύναμοι στη δεύτερη κάλπη».


Δείτε εδώ την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *