Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Γ. Πατούλης: « Το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι ούτε δεδομένο ούτε αυτονόητο, γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να παλεύουμε καθημερινά για να το διατηρήσουμε αλλά και να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν γι΄αυτό»


Η Ελλάδα τιμά, σήμερα, τη διπλή γιορτή του Γένους μας: Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Από τη διπλή αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μπορούμε να αντλούμε διαχρονικά διδάγματα, αρχές και αξίες, ενώ παράλληλα αποτίνοντας τις οφειλόμενες τιμές αναγνωρίζουμε τον υπέρτατο αγώνα όλων εκείνων των ηρώων που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία.

Το φωτεινό παράδειγμα των προγόνων μας, αποτελεί οδηγό και φάρο για όλους μας υπενθυμίζοντας ότι, με ενότητα, με εθνική συνεννόηση και εθνική ομοψυχία μπορούμε να πετύχουμε στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι.

Το αγαθό της ελευθερίας δεν είναι ούτε δεδομένο ούτε αυτονόητο και αυτό αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο για άλλη μία φορά στην παρούσα συγκυρία που η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, πέφτει βαριά πάνω σε όλη την Ευρώπη. Το αίτημα για ειρήνη είναι πια πιο επίκαιρο από ποτέ και οφείλουμε όλοι να δυναμώσουμε τη φωνή μας για τον τερματισμό του πολέμου και την επαναφορά της ειρήνης.

Σ΄αυτή την τραγική συγκυρία, ο συμβολισμός της φετινή επετείου είναι πιο ισχυρός και πιο ηχηρός από ποτέ, καθώς οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τη σημασία των ηρωικών αγώνων των προγόνων μας για την κατάκτηση της ελευθερίας.


Σήμερα, οι προκλήσεις είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, όπως υποδεικνύει και το πνεύμα της σημερινής μεγάλης γιορτής, καλούμαστε όλοι να αντεπεξέλθουμε με γνώμονα το συλλογικό καλό, με έναν έμπρακτο πατριωτισμό, θέτοντας πάνω από όλα τον άνθρωπο, το μέλλον και την ασφάλεια της Πατρίδας.


Με υπευθυνότητα και σύνεση αλλά παράλληλα, με τόλμη και θάρρος, ας εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821, δίνοντας τις δικές μας εθνικές μάχες, απέναντι στις κρίσεις που βιώνουμε ως Έλληνες και ως πολίτες του κόσμου.

Η κληρονομιά της επανάστασης του 1821 και των εθνικών αγώνων δείχνουν τον δρόμο. Το μεγαλείο της θυσίας για την επίτευξη εθνικών στόχων και οι αξίες που εμφύσησαν οι ήρωες πρόγονοί μας, όπως η ανεξαρτησία, η φιλοπατρία, η εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, είναι το «οπλοστάσιο» του έθνους μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *