Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Να συμμορφωθούν όλοι με τις υποδείξεις της αστυνομίας»

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας – αστυνομικής και πολιτικής- μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ 100,3, σε Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.


Αναφερόμενος στα μέτρα για τον τελικό αγώνα του Conference League ο κ. Υπουργός, αφού ανέπτυξε τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ, τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι, πέρα από την κατανόηση και τη συγγνώμη, όλοι να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας, έτσι ώστε τα πράγματα να γίνουν με λιγότερο κόπο, με λιγότερες δυσκολίες, με λιγότερη ενόχληση και κυρίως με περισσότερη ασφάλεια».

Ερωτηθείς για την ίδρυση του «ελληνικού FBI», ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως πρόκειται για μια καινούργια υπηρεσία, με πανελλαδική ευθύνη και δικαιοδοσία, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (Δ.Α.Ο.Ε), η οποία θα ασχολείται με την αντιμετώπιση των μεγάλων εγκληματικών πράξεων του οργανωμένου εγκλήματος, «έτσι ώστε να εξειδικεύσουμε περισσότερο τους αξιωματικούς μας, να γίνουμε πιο διεισδυτικοί στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο όλο και περισσότερο διευρύνεται και επεκτείνεται και άρα θέλει πολύ πιο ισχυρή αντιμετώπιση», επεσήμανε.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την οπαδική βία τονίζοντας πως πρέπει να τελειώνουμε με αυτά και να μην ξαναεμφανιστούν εγκληματικές ομάδες, οι οποίες δρουν έξω από το γήπεδο και στη συνέχεια μεταφέρουν μέσα στο γήπεδο τις πρακτικές τους. «Όλοι αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αθλητισμό ως μια ευκαιρία για εγκληματικές πράξεις από ναρκωτικά, κλοπές, βία ή οτιδήποτε άλλο να αντιληφθούν ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος για αθλητισμό, αναψυχή και όχι χώρος εγκλήματος», είπε.

Μιλώντας για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως, μόνο μέσα στον Μάιο, έχουν συλληφθεί 1.000 δράστες περιστατικών, ενώ οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Υπογράμμισε, επίσης, ότι πλέον ανοίγουν περισσότερα στόματα και οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί. «Οι γυναίκες αυτές προστατεύονται» σημείωσε και τόνισε ότι «αυξάνεται η εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία».


Σχετικά με τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι, ναι μεν έχουν μειωθεί οι δείκτες και λόγω της αύξησης των αστυνομικών αλλά και των ελέγχων που γίνονται, όμως προτεραιότητα τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης, είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, δηλαδή των κλοπών, των διαρρήξεων κλπ που ταλαιπωρούν τους πολίτες. «Μια σειρά από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες πραγματικά δημιουργούν και ένα αίσθημα ανασφάλειας στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες κόντρα στο μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει, ώστε «η χώρα να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και με τον ίδιο τρόπο αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα που έχει εδώ εμπεδωθεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι, πάντα στο τέλος, στην πολιτική και στη ζωή επικρατεί το σωστό και το δίκαιο», είπε.

Σχετικά με το μήνυμα που ενδεχομένως να θελήσουν να στείλουν οι πολίτες μέσω της αποχής, ο κ. Υπουργός  τόνισε ότι «πρώτα να αξιολογήσουν κάποια πράγματα και να αναλογιστούν τις εναλλακτικές που υπάρχουν, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον τόπο σε μια άλλη λύση. Με ποιες πολιτικές θα προχωρήσουμε και με ποια βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε αυτή την πολιτική προς τα εμπρός; Υπάρχει μία συμπαγής μάζα των πολιτών, οι οποίοι είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, η οποία δεν ανταλλάσσει με τίποτα αυτή την απαράμιλλη σταθερότητα και την πορεία προς την πρόοδο, δεν ρισκάρει, την κανονικότητα» κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *