Μετά τον Σολτς στην Ελλάδα και ο Λίτνερ – Η σημασία της επίσκεψης του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών

Μετά τον Γερμανό καγκελάριο, στην Ελλάδα θα βρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, με τη σημασία των δύο αυτών επισκέψεων να αναδεικνύεται από την Deutche Welle.


Όπως αναφέρει η ελληνική έκδοση του γερμανικού Μέσου, η επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή για ένα «βαλκανικό δείπνο» μετά από πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέδειξε τη σημασία των στενών ελληνογερμανικών σχέσεων για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Και μπορεί η πολυαναμενόμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, των Πράσινων, να ακυρώθηκε εξαιτίας της ασθένειάς της με κορωνοϊό, όμως η «παρέλαση» κορυφαίων Γερμανών πολιτικών στην Ελλάδα δεν σταματά.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα βρεθεί στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Κρίστιαν Λίντνερ, των Φιλελεύθερων, για συνομιλίες τόσο με τον ομόλογό του, Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Φιλελευθέρων, μετά δηλαδή τη 16ετία Μέρκελ.

Όπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, «στόχος της επίσκεψης είναι να δοθεί ένα μήνυμα για τη συνεργασία Γερμανίας και Ελλάδας στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής. Ο υπουργός Οικονομικών Λίντνερ είναι έτσι ο πρώτος ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών που ταξιδεύει στην Ελλάδα μετά το 2013. Το περιεχόμενο των συνομιλιών θα αφορά τρέχοντα ζητήματα καθώς και τη μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *