Μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζει ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Είτε στο υπουργικό συμβούλιο – το πρώτο για το 2024 – είτε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ την Τετάρτη (10/1) αναμένεται να εκκινήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον δημόσιο διάλογο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.


Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού, είναι να βάλει το πλαίσιο της συζήτησης που θα οδηγήσει, μετά από δημόσια συζήτηση και διαβούλευση, στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Ειδικό βάρος στη δημόσια συζήτηση αναμένεται να δοθεί στο ζήτημα της τεκνοθεσίας, το οποίο φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο “αγκάθι” για τους αντιδρώντες.

Παράλληλα, κρίσιμος θεωρείται ο διαχωρισμός της τεκνοθεσίας, το οποίο περιλαμβάνει την αναγνώριση των παιδιών σε ομόφυλες σχέσεις και την υιοθεσία, από το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που περιλαμβάνει και την παρένθετη μητρότητα.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι με τη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται το “πράσινο φως” στην τεκνοθεσία, όχι όμως και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η οποία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας, επιτρέπεται μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια ή σε μόνες γυναίκες, και εκτιμάται ότι αυτό το καθεστώς θα συνεχίσει να υφίσταται.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *