«Με ενόχλησε πιο πολύ ο Κούλογλου από τις ανοησίες Ερντογάν» τονίζει ο Γεωργιάδης! Πώς τον… δικαιολόγησε ο Σπίρτζης!

Αντιπαράθεση για τη στάση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου στις κατηγορίες που εξαπέλευσε κατά του Λιμενικού Σώματος ο Ιάσων Αποστολόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ευωκοινοβούλιο είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 


«Πιο πολύ από τις ανοησίες του Ερντογάν, με ενόχλησε η εικόνα του Κούλογλου δίπλα στον Αποστολόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε το λιμενικό σώμα ότι δολοφονεί, πνίγει και πετάει στη θάλασσα αθώους ανθρώπους. Το να λέει ο Ερντογάν κάτι κατά της Ελλάδος είναι αναμενόμενο. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να κρύβεται πίσω από διάφορες γραφικότητες» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τον κ. Σπίρτζη να πάρει θέση. 

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι ο κ. Κούλογλου είναι «ευγενής άνθρωπος» και δεν πρέπει να παρεξηγείται η στάση του. Μάλιστα, σημείωσε ότι «υπάρχουν φήμες στα νησιά και καταγγελίες στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για τη στάση της χώρας μας σε σχέση με κύματα μεταναστών από τη θάλασσα. Και πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει. Υπάρχουν κανονισμοί και συνθήκες για το πώς αντιμετωπίζεις κάποιον που έρχεται παράνομα στη χώρα. Η κυβέρνηση αντί να βγαίνει στην επίθεση, πρέπει να προσέχει γιατί το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι μια καταδίκη από την Ευρώπη».  Στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ερωτηθείς αν η χώρα είναι προετοιμασμένη για το κακό σενάριο, ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι δε θα έχουμε θερμό επεισόδιο και δε θα γίνει τίποτα άλλο πέρα από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι δύο χρόνια πριν και η Τουρκία πολύ πιο αδύναμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξωτερική του πολιτική έχει στριμώξει πολύ τον Ερντογάν και αυτό δεν του αρέσει». 

Δείτε όσα είπαν

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *