Μαρινάκης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση

 

Για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, την κομματική στήριξη υποψηφίων αλλά και την καταδίκη της ΝΔ στις απόψεις του δημάρχου Βόλου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.


Ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τόνισε πως: «Τρεις κυρίως επιμέρους λόγοι οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο πρώτος λόγος είναι η πολιτική εμπιστοσύνη. Εγώ δεν θα μιλήσω με τη λέξη “κυριαρχία”, γιατί θεωρώ ότι σε μια περίοδο με τόσα προβλήματα, με τόσες κρίσεις εισαγόμενες, με τόσα φυσικά φαινόμενα, τέτοιες λέξεις, νομίζω, είναι υπερβολικές. Είναι εμπιστοσύνη που δοκιμάζεται καθημερινά και επιβεβαιώνεται, βέβαια, και αυτό είναι πολύ τιμητικό. Εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Γιατί; Γιατί παρά τα προβλήματα προσπαθεί να δώσει λύσεις. Και μετριέται για αυτό κάθε μέρα. Και είναι και θέμα συνέπειας.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ειδικά σε επίπεδο Περιφερειών και μεγάλων Δήμων, και οι επιλογές του πρωθυπουργού, της Ν.Δ.. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις προσώπων, όπως ο κ. Χαρδαλιάς, που όντως από το 43% που πήραμε στην Αττική πήρε 46%, όπως ο κ. Πτωχός, ένα νέο πρόσωπο στην Πελοπόννησο ή ο κ. Στεφανής. Ξέρετε εκεί υπήρχαν αρκετές εισηγήσεις ότι «έλα, εντάξει, ας στηρίξουμε τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη. Είναι μία σίγουρη Περιφέρεια, στον χώρο μας ευρύτερα ανήκει», που δεν έχει σχέση με τη Ν.Δ., αλλά είναι ευρύτερα στο χώρο της δεξιάς, ας πούμε, και λίγο παραπέρα. Όμως, εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πήγε «safe». Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επέλεξε έναν άξιο άνθρωπο, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του και με την παρουσία του στα κορυφαία αξιώματα του στρατεύματος, αλλά και το ήθος του και στην πολιτική, όπου υπηρέτησε».

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως «Το πρώτο βήμα έγινε. Ήδη σε επτά περιπτώσεις, έξι σημεία συν μια στην Κρήτη, που είχαμε στηρίξει και εμείς στον κ. Αρναουτάκη. Γιατί δεν δίστασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει ότι επειδή είναι άξιος ο Αρναουτάκης και σοβαρός άνθρωπος και δεν είναι αμιγώς από το χώρο μας, θα τον στηρίξουμε».

Στη συνέχεια ως τρίτο λόγο που δικαιολογεί τα αποτελέσματα ανέφερε τη σύγκριση. «Από τη μία έχουμε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει κατάματα την πραγματικότητα με αυτοκριτική, με λύσεις και, από την άλλη πλευρά, έχουμε μία Αντιπολίτευση με άρνηση πραγματικότητας.


Παραμένει προφανώς ο στόχος να εκλεγούν όλοι οι υποψήφιοι που υποστηρίζουμε και τους στηρίζουμε και, μάλιστα, θα τους στηρίξουμε και όλη αυτή την εβδομάδα. Θα τους στηρίξουμε όχι κομματικά, θα τους στηρίξουμε πολιτικά».


Ανέφερε στη συνέχεια πως «ο πρωθυπουργός θα πάει σε όσες περισσότερες Περιφέρειες μπορεί να πάει. Και νομίζω ότι ένας από τους λόγους που έχουμε και αυτό το αποτέλεσμα – ένας από τους λόγους – είναι ότι πρώτος ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μαζί με εκείνον και εμείς -οι συνεργάτες του- δεν κρυφτήκαμε και δεν θυμηθήκαμε ούτε τους δήμους, ούτε τις περιφέρειές μόνο προεκλογικά. Θα σας πω ότι περίπου δύο χρόνια, που είμαι γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και με τα νέα καθήκοντα, τώρα, του κυβερνητικού εκπροσώπου, βρεθήκαμε σχεδόν κάθε εβδομάδα σε κάθε δήμο και κάθε νομό. Ο πρωθυπουργός, ως πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, δεν έμεινε, δεν περιορίστηκε στα κυβερνητικά καθήκοντα, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται ότι ένα πολύ σημαντικό μέρος του ρόλου του είναι η επαφή με την κοινωνία, επισκέφθηκε δήμους, περιφέρειες, είδε τα προβλήματα. Δεν πήγε εκεί και του είπαν «τι ωραία που τα κάνουμε όλα». Η επαφή με τον κόσμο και να ξέρεις να ακούς και τα αρνητικά είναι σημαντικό».

Κληθείς να σχολιάσει το χρίσμα των κομμάτων στις εκλογές τις αυτοδιοίκησης, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Ως καλώς γνωρίζετε, ο υποψήφιος που στηρίζουμε στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ο κ. Ζέρβας. Το βράδυ των εκλογών ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Αγγελούδης, έσπευδε να ειδοποιήσει τους δημοσιογράφους, ότι «δεν έχω καμία σχέση με κανένα χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ», ενώ προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όλη του η πορεία είναι στο ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή την ίδια στιγμή, που προσπαθούσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ να πούνε γιατί πήγαν από το 13% στο 14% στο δήμο Αθηναίων – που είχε πάρει ο κ. Γερουλάνος 13% – και ο κ. Δούκας και μπράβο του, πήρε 14%. Και μάλιστα λέει πήγαμε στον β’ γύρο στη Θεσσαλονίκη.

Προσέξτε, δεν υποτιμώ κανένα κόμμα. Απλά, τι λέω; Όταν έρχεται ο κ. Ανδρουλάκης στη Μυτιλήνη – έτυχε να είναι την ίδια μέρα που ήμουνα και εγώ για να υποστηρίξω μαζί με άλλους και τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον Αλκιβιάδη Στεφανή – τι βγήκε και είπε; “Μαυρίστε τους υποψήφιους του Μητσοτάκη”. Αντί να ετεροκαθορίζεσαι συνεχώς – εμείς δεν θα τους κάνουμε μάθημα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα- να βγεις και να πεις «εκεί η κυβέρνηση δεν τα έχει πάει καλά και εγώ θέλω να κάνω αυτό. Το δικό μου το πρόσωπο είναι αυτό, γιατί έχει αυτά τα πέντε θετικά”. Έτσι γίνεται η πολιτική. Και αυτό εμείς δεν το βλέπουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για την καταδίκη της ΝΔ στις απόψεις του δημάρχου Βόλου επισημαίνοντας: «Θεωρώ ότι οι απόψεις Μπέου δεν ανήκουν σε κανένα χώρο. Οι απόψεις Μπέου θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη. Είναι απόψεις καταδικαστέες, είναι απόψεις απέναντι σε οποιαδήποτε λογική και είναι και απόψεις οι οποίες είναι ρυπαρές. Οι απόψεις Μπέου είναι απαράδεκτες. Είτε είναι ακροαριστερές είτε είναι ακροδεξιές. Απ’ ότι φαίνεται, ενδεχομένως – η Δικαιοσύνη θα κρίνει – αν εμπίπτουν σε κάποιο αδίκημα. Προσέξτε, όμως, πιο είναι το φοβερό. Ποιοι καταδικάζουν, -πέραν ημών, που προφανώς το κάνουμε και το επαναλαμβάνω ξανά; Τις καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνώντας – όχι ότι το προσπερνάμε, γιατί τα είπαμε πολλές φορές- για τον κ. Πολάκη τι έχει πει, τι έχει κάνει σε δημοσιογράφους, σε δικαστές. Οι δικαστές που θα «ξεδοντιάσουν» είναι αυτοί οι οποίοι επιλαμβάνονται της υπόθεσης. Πριν από έναν χρόνο είχε φεστιβάλ η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε το σύνθημα που φώναζαν οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό; Είδατε καμία καταδίκη; Πήγε ο τότε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος άλλος από τους “ευαίσθητους” του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη να πούνε να επιληφθεί;


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *