Μ. Συρεγγέλα: Να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και την προστασία από βία και διακρίσεις

«Το μέλλον μιας κοινωνίας διέπεται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα μέλη της που είναι πιο ευάλωτα. Ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, έχει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ισότητα και την προστασία, από τη βία και τις διακρίσεις», ανέφερε η εισηγήτρια της ΝΔ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.


«Εδώ και μια εβδομάδα, μέσα από πολύωρες συζητήσεις αλλά και την εξαιρετικά ουσιαστική και πολύτιμη ακρόαση των φορέων, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αναγκαιότητα και τον σκοπό τού νομοσχεδίου. Καταστήσαμε σαφές, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, ότι το παρόν νομοθέτημα αποτελεί μια αναγκαία ρύθμιση για μια ισχύουσα κατάσταση στη χώρα μας. Σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία είναι αδιαμφισβήτητο καθήκον της Πολιτείας να μεριμνήσει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διακυβεύονται όσο αυτή η κατάσταση παραμένει αρρύθμιστη», είπε η Μαρία Συρεγγέλα και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή απέδειξε έμπρακτα πως η λήψη αποφάσεων οφείλει να βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και εξειδικευμένες γνώσεις».

«Τι μάθαμε σε επιστημονικό επίπεδο από την Παιδοψυχιατρική Εταιρία Ελλάδος, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία, την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία και τους υπόλοιπους φορείς;», είπε η εισηγήτρια της ΝΔ και τόνισε πως από την ακρόαση φορέων ξεκάθαρα καταδείχθηκε πως:

  • Εδώ και 50 χρόνια δεν υπάρχει ταξινομικό σύστημα που να συνδέει την ομοφυλοφιλία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό με ψυχικές διαγνωστικές διαταραχές.
  • Στη βιβλιογραφία μέσα στις αντιξοότητες οι οποίες επηρεάζουν την ανάπτυξη ενός παιδιού δεν περιλαμβάνεται το να μεγαλώνει με γονείς ίδιου φύλου.
  • Ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα της σχέσης γονέα παιδιού, στην ψυχική υγεία των παιδιών ή στην κοινωνική τους προσαρμογή.
  • Στις περισσότερες έρευνες δεν έχουν βρεθεί διαφορές σε κρίσιμες διαστάσεις όπως είναι η αυτοεκτίμηση, το άγχος, η κατάθλιψη και τα προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ παιδιών ομόφυλων και ετερόφυλων οικογενειών.
  • Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών αναπτύσσονται με υγιείς και τυπικούς για την ηλικία τους τρόπους.
  • Δεν συνάδει με τα ερευνητικά δεδομένα η θεωρία ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων επηρεάζει ζητήματα ανάπτυξης, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού των παιδιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *