Λιγότερες από 23.000 οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου εκεί όπου επισκέφθηκε την Α’, τη Β΄ και τη Γ’ Τοπική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην Αγίου Μηνά, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Εσταυρωμένο. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των Τοπικών Διευθύνσεων και εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για προβλήματα που πιθανά εντοπίζονται.


Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην επικείμενη στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με 700 περίπου εργαζομένους μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά και στην αναβάθμιση του Φορέα τα επόμενα χρόνια μέσω της λειτουργίας νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων..

«Η δική μου δουλειά είναι κυρίως νομοθετική αλλά και αυτή που σχετίζεται με τους πόρους για την καλή λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. Η οργανωτική και επιχειρησιακή λειτουργία του Φορέα ανήκει στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και νομίζω ότι τόσο στην παρούσα όσο και στην προηγούμενη Διοίκηση του Φορέα αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, καθώς έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα του οποίου τα αποτελέσματά είναι ορατά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι λιγότερες από 23.000. Αυτός ο αριθμός το 2019, δεν ήταν δεκάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ πλέον ακόμη και στην περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, ο χρόνος απονομής είναι πολύ πιο σύντομος από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *