Κυριάκος Βελόπουλος στο oknews.gr: Πρόωρες εκλογές μετά την αποτυχία -Στημένη η πόλωση – Τι απαντά για συνεργασίες

«Ανίκανη να υπερασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση μετά και τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνέντευξη του στο oknews.gr ο Κυριάκος Βελόπουλος προειδοποιώντας για δραματικές επιπτώσεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.


Αναφερόμενος στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλά για «κακόγουστο θέατρο με την στημένη πόλωση» προβλέπει πρόωρες εκλογές και ξεκαθαρίζει πως «δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία συγκυβέρνηση».

«Η Ελλάδα είναι πλέον η πιο χρεωμένη χώρα στον πλανήτη, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να δανείζεται αφειδώς και να πανηγυρίζει επειδή δανείζεται φτηνά» λέει χαρακτηριστικά εκτιμώντας πως η κυβέρνηση «ξεπέρασε και τις χειρότερες προβλέψεις των πλέον απαισιόδοξων».

Παράλληλα εξηγεί γιατί «με τις επιλογές του ο κ. Μητσοτάκης, προσβάλλει τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ», ενώ απαντά στην κριτική που δέχεται για λαϊκισμό.

Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στην Ουκρανία ειδικά μετά την ενέργεια της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές ως αυτόνομες;


Και στο θέμα της Ουκρανίας, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να υπερασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Βλέπουμε τον πρωθυπουργό πριν ακόμα ολοκληρωθεί η άτυπη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών, να σπεύδει στις κάμερες για να προαναγγέλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας!


Αυτά τα πράγματα είναι τόσο ανεξήγητα, όσο και επικίνδυνα. Διότι η Ελλάδα δεν έχει καμία δουλειά να εμπλακεί στο ουκρανικό. Μόνη μας μέριμνα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των Ελλήνων ομογενών και η διατήρηση της ειρήνης. Ούτε αυτό όμως καταφέρνουμε.

Το σημαντικότερο λάθος όμως είναι άλλο. Είναι δυνατόν η Ελλάδα να παριστάνει ακόμα και τώρα τον πρόθυμο σύμμαχο και να πρωτοστατεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας χωρίς να ζητά απτά ανταλλάγματα;

Αντί να αδράξουμε την ευκαιρία και να καταστήσουμε σαφές σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουμε καμιά κύρωση εάν πρώτα δεν επιβληθούν, διπλάσιες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την υπαρκτή απειλή πολέμου έναντι της Ελλάδας και την κατοχή της Κύπρου, εμείς λέμε «ναι σε όλα» χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, ενώ η Ουκρανία δεν είναι, η Ευρώπη ασχολείται με τον Πούτιν και τον Λουκασένκο αγνοώντας επιδεικτικά τον Ερντογάν ο οποίος απειλεί μία ευρωπαϊκή χώρα και κατέχει παράνομα μέρος μιας άλλης χώρας μέλους της ΕΕ. 


Εμείς λοιπόν δεν έχουμε καμιά δουλειά να εμπλακούμε στο Ουκρανικό. Ακόμα όμως και εάν ζητηθεί από την Ελλάδα να συνδράμει, θα πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε την αποχώρηση και του τελευταίου κατοχικού στρατιώτη και του τελευταίου εποίκου από την Κύπρο. Διότι η κατοχή της Κύπρου που παραμένει χωρίς συνέπειες, αποτελεί το βασικότερο επιχείρημα για οποιαδήποτε άλλη εισβολή σε τρίτη χώρα. Επιχείρημα που οπωσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει και η Ρωσία. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για το Casus Belli, τις απειλές στο Αιγαίο και φυσικά τις σκοτεινές μεθοδεύεις της Τουρκίας στην Θράκη. 

Και σε αυτή την περίπτωση, εάν ικανοποιηθούν οι ελληνικές απαιτήσεις, η μόνη βοήθεια που πρέπει να παρέχει η Ελλάδα, είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τίποτε άλλο.

Αλλά και στην ουσία του θέματος, εγώ παραμένω πιστός στο δόγμα Ντεγκόλ, στο οποίο η Ρωσία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη, εάν σε αυτή δεν συμμετέχει ισότιμα και η Ρωσία.

Αντίθετα, η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη. Είναι μία χώρα που δεν έχει ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα της και προτίθεται μάλιστα να τα επαναλάβει. Το γεγονός ότι η Τουρκία ανενόχλητη μπορεί να απειλεί δύο ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα και την Κύπρο, συνιστά την μέγιστη ήταν της ίδιας της Ευρώπης.

-Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για τις εξελίξεις που έρχονται σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο; 

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι απόρροια της κοινωνικής, οικονομικής αλλά και υγειονομικής κατάρρευσης για την οποία η κυβέρνηση φέρει την κυρία ευθύνη. Μία παγκόσμια υγειονομική κρίση εξελίχθηκε σε εθνική τραγωδία λόγω των εγκληματικών λαθών της κυβέρνησης που ενδιαφέρθηκε για την επικοινωνιακή διαχείριση αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης. 

Οι εξελίξεις δυστυχώς είναι αλληλένδετες. Η καθοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια των λανθασμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης, που επιτείνονται από την ολέθρια διαχείριση και της ενεργειακής κρίσης. 

Αντί να αναστραφεί πλήρως η απόφαση για βίαιη απολιγνιτοποίηση, λόγω των διεθνών συνθηκών, Όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση αναλώθηκε σε μία περίεργη ρητορική περί «δεσμεύσεων» που έχει αναλάβει για τερματισμό της λειτουργίας των λιγνιτικών εργοστασίων! 

Ρωτήσαμε επανειλημμένα ως Ελληνική Λύση, έναντι ποίων έχουν αναληφθεί αυτές οι δεσμεύσεις. Απάντηση δεν πήραμε. Η απάντηση δυστυχώς ήρθε μέσω δημοσιευμάτων που αποκάλυψαν την σύναψη ομολογιακού δανείου με «πράσινη ρήτρα»! Όταν μάλιστα η ΔΕΗ ήταν υπό δημόσιο έλεγχο.

-Μα τα στοιχεία που παρουσιάζει η κυβέρνηση δείχνουν ανάπτυξη

Η Ελλάδα είναι πλέον η πιο χρεωμένη χώρα στον πλανήτη, αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να δανείζεται αφειδώς και να πανηγυρίζει επειδή «δανείζεται φτηνά». Αυτό, όπως είχα προειδοποιήσει έλαβε τέλος, με τα επιτόκια δανεισμού και τα spreads να εκτινάσσονται.

Στην πραγματικότητα, ανέκαθεν δανειζόμασταν πιο ακριβά από κάθε άλλη χώρα στην ευρωζώνη και η έξοδος μας στις αγορές δεν γινόταν λόγω της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αλλά λόγω των αποφάσεων Λαγκάρντ, οι οποίες όμως είχαν ημερομηνία λήξης.

Όταν μία χώρα με διογκωμένο δημόσιο χρέος συνεχίζει να «παράγει» ελλείμματα, τότε η κρίση δανεισμού είναι αναπόφευκτη και δυστυχώς αυτή τη φορά θα είναι ολέθρια.

Γι’ αυτό βλέπω αναπόφευκτες πολιτικές εξελίξεις, που θα πρέπει να προκαλέσουν την αφύπνιση του ελληνικού λαού, και ειδικά της πλειοψηφίας του 55% η οποία συνειδητά απέχει από τις κάλπες.

Οι Έλληνες μπορούμε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και οι ερχόμενες εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία για να ανατρέψουμε την πορεία προς την καταστροφή.

Καλώ λοιπόν κάθε Έλληνα να μελετήσει το πρόγραμμα Εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελληνικής Λύσης και να κρίνει ελεύθερα και αμερόληπτα. Θα διαπιστώσει έτσι ότι υπάρχει λύση για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Κοστολογημένη, λεπτομερής και τεκμηριωμένη. Κυρίως όμως, εφαρμόσιμη!

-Πιστεύετε δηλαδή ότι είναι πια ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., έπρεπε να έχει φύγει «χθες». Συνεχίζει όμως το καταστροφικό της έργο συγκυβερνώντας άτυπα τόσο με τον ΣυΡιζΑ όσο και το ΚινΑλ. 

Όταν εγώ προσωπικά από το βήμα της Βουλής τον περασμένο Νοέμβριο κάλεσα την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, δεν το έπραξε! Ακόμα και όταν το πήραν απόφαση λόγω της λαϊκής κατακραυγής, απεδείχθη περίτρανα ότι Ν.Δ.– ΣυΡιζΑ – ΚινΑλ, διαφωνούν στα μικρά και ασήμαντα, συμφωνούν όμως στα μεγάλα και καταστροφικά. 

Το κακόγουστο θέατρο με την στημένη πόλωση συνεχίζεται με μοναδικό στόχο την συσπείρωση του κομματικού τους ακροατηρίου.  Και ο πλέον καλόπιστος ψηφοφόρος τους πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το παλαιό κομματικό σύστημα θα κάνει τα αδύνατα – δυνατά για την κομματική του επιβίωση και όχι την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. 

Σε ένα υποθετικό ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, θα συμμετείχατε; Και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Όπως δεν συμμετέχουμε στην παρούσα, άτυπη συγκυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΣυΡιζΑ – Κιν Αλ, έτσι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία συγκυβέρνηση. Εμείς δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε, αλλά να κυβερνήσουμε. Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό, ειδικά αυτή την σιωπηλή, συντριπτική πλειοψηφία που έχει απογοητευτεί από το παλαιό πολιτικό σύστημα και το εκδηλώνει με την αποχή του από την εκλογική διαδικασία, να μας δώσει μία τετραετία. Για να δείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και να ανέλθει στα επίπεδα που της αξίζουν. Να είναι αντάξια της μακραίωνης ιστορία της και του υπέροχου λαού της.

Διότι εμείς δεν πολιτευόμαστε με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές.

-Πως κρίνετε λοιπόν την έως τώρα πορεία της Κυβέρνησης;

Ξεπέρασε και τις χειρότερες προβλέψεις των πλέον απαισιόδοξων. Απέτυχε στα πάντα. Κατέστρεψε την οικονομία, πριν ακόμα την πανδημία. Προκάλεσε υγειονομική και κοινωνική κρίση. Κατέστησε την πατρίδα μας, αποικία χρέους. Έθεσε σε κίνδυνο τα εθνικά μας θέματα με την Τουρκία για πρώτη φορά να εγείρει επίσημα θέμα εθνικής κυριαρχίας και να παραβιάζει βάναυσα ακόμα και τα χωρικά μας ύδατα. Υιοθέτησε πλήρως την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα μάλιστα που αυτή παραβιάζεται από τους ίδιους τους Σκοπιανούς, προδίδοντας όσους πατριώτες πίστεψαν τις προεκλογικές της υποσχέσεις! 

-Πρόσφατα στη Βουλή εγκαλέσατε τον Πρωθυπουργό για ενσωμάτωση των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το κάνατε αυτό; 

Είναι εμφανές ότι ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει άβολα που είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Παθαίνει «αλλεργία» μόνο στο άκουσμα του ονόματος «Καραμανλής» παρά το ότι ηγείται του κόμματος που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε. Με τις επιλογές του ο κ. Μητσοτάκης, προσβάλλει τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ, που οπωσδήποτε δεν αγωνίστηκαν για να βλέπουν στα υπουργικά έδρανα και σε κομβικές θέσεις να διορίζονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κλπ.

Είναι σαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ομολογεί ότι θεωρεί «άχρηστους» τους βουλευτές της παράταξης του, ενώ προεκλογικά τους παρουσιάζεται ως «άριστους»! Αυτό όμως είναι ένα θέμα που αφορά τους βουλευτές, τα στελέχη, αλλά κυρίως τους ψηφοφόρους της ΝΔ. 

-Πως απαντάτε στην κριτική που δέχεστε για λαϊκισμό; 

Το λεξικό Κέμπριτζ ορίζει τον λαϊκισμό ως πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού. Κατά αυτή την θεώρηση, η οποία είναι και η αυθεντική, ο λαϊκισμός ως πολιτική ιδεολογία, αντιπαραβάλει τα συμφέροντα και τις επιθυμίες του λαού ενάντια σε αυτές των ελίτ που προσπαθούν να τον καταδυναστεύσουν.

Εάν λοιπόν η κριτική αυτή προς το πρόσωπό μου γίνεται υπό την κυριολεκτική έννοια του όρου, τότε την αποδέχομαι με υπερηφάνεια. Οτιδήποτε άλλο το επιστρέφω σε αυτούς που υπόσχονταν βέτο στην ένταξη των Σκοπίων, υπερήφανη εθνική πολιτική, σφράγισμα των συνόρων και μείωση των λογαριασμών της Δ.Ε.Η, προκειμένου να υποκλέψουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Την ώρα που με επίσημα στοιχεία αποδεικνύεται ότι οι οικονομικές ελίτ θησαύρισαν από την πανδημία και θησαυρίζουν από την ενεργειακή κρίση, είναι τιμή μου να υπηρετώ τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι όσων θησαυρίζουν από την δυστυχία του.

Παρά τα όσα λέτε όμως, η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ποτέ δεν σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις. Εάν μα απασχολούσαν, δεν θα συμμετείχα στις εκλογές, αφού όλες οι μετρήσεις έθεταν την Ελληνική Λύση εκτός κοινοβουλίου, δίνοντας μας ακόμα και 1% στην πρόθεση ψήφου. Η μοναδική, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη σφυγμομέτρηση, είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Αυτή επιδιώκουμε, σε αυτή θα κριθούμε. Όποιος εμπιστεύεται περισσότερο τις εταιρείες δημοσκοπήσεων από την κρίση του ελληνικού λαού, δεν του αξίζει να τον εκπροσωπεί. 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *