Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι κάλπες είναι άδειες, μείωση φόρων, καλύτεροι μισθοί» – Βόμβα για ΣΥΡΙΖΑ και τουρκικό προξενείο

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ότι η ΝΔ μπορεί να πέτυχε έναν ανεπανάληπτο θρίμαβο στις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου, αλλά οι δύτερες κάλπες είναι άδειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος τον εμπιστεύθηκε και θα το κάνει πάλι, ενώ έκανε άνοιγμα και σε ψηφοφόρους που ψήφισαν άλλα κόμματα..


Από την άλλη έριξε βόμβα για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προπαγάνδα υπέρ τους.

Ο Κυριάκος Μητσοάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένας νέος φόρος, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι και οι καλύτεροι μισθοί.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκη είπε:

“Ο κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Βλέπω μεγάλη κινητοποίηση., Ελπίζω να κερδίσουμε και κάποιους που δεν μας είχαν ψηφίσει και ελπίζουμε να μας εμπιστευθούν.


Ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά δεν υπάρχει πολιτικό κενό. Οι πολίτες στις 25 Μαΐου μας εμπιστεύθηκαν. Τιμώρησαν την τοξικότητα. Η ΝΔ πήγε εξαιρετικά καλά σε όλες τις ηλικίες. Πηγε καλά στις λαϊκές συνοικίες, όπως στη δυτική μου περιφέρεια τη δυτική Αθήνα. Οι πολίτες έχουν προβλήματα και επιβραβεύουν αυτούς που βοηθάνε”.


Δεν μας αιφνιδίασε το αποτέλεσμα, ο Τσίπρας ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα

Για την τεράστια νίκη της ΝΔ στις πρώτες κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: “Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε. Το εύρος νίκης και ποσοτό με υποχρεωνει να ειμαι πιο αποφασιστικός και πιο τολμηρός στις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε.

Θέλουμε ασφαλή πλειοψηφία. Μόνο μέσα από ασφαλείς πλειοψηφίες έρχονται μεγάλες αλλαγές. Κάηκε η απλή αναλογική. Ο Τσίπρας ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Χρειάζεται να περάσουμε από τη βάσανο της δεύτερης κάλπης.Στη δεύτερη κάλπη οι Έλληνες ξέρουν τι ψηφίζουν. Σταθερότητα”.

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και την κοκκορομαχία ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, είπε:


“Το ΠΑΣΟΚ λέει ξεκάθαρα ακόμα και 149 βουλευτές να έχεις, δεν σε στηρίζω για να συγκυβερνήσουμε. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μάχονται για το ποιος θα έχει το ρετιρέ της κεντροαριστεράς.

Η επόμενη μέρα

Για την επόμενη μέρα είπε:

“Θα εξακολουθήσουμε ννα μειώνουμε φόρους, θα επιστρέφεται το πλεόνασμα στους αδύναμους, θα έχουμε μια Ελλάδα, δυνατή και ασφαλή. Ψηφίζοντας ΝΔ οι πολίτες ξέρουν. Δεν ειναι ποσοστό αυτοδυναμίας, αλλά ευθύνης.

Παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός. Αν μας δώσει υψηλό ποσοστό, δεν πρέπει να τον εμπιστευθούμε;

Όσο πιο ισχυρό το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη υποχρέωσή μας να πατάνε τα πόδια μας στη γη. Δεν θα ανεχτώ καμία αλλαζονία. Ο κόσμος μας δίνει λευκή επιταγή. Είναι ευθύνη”.

Σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή του Συντάγματος ανέφερε πως αυτή θα ξεκινήσει το 2025, και υποστήριξε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θεωρώντας το «περασμένων δεκαετιών».

Βόμβες για ΣΥΡΙΖΑ: «Ήξερε ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία»

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είπε πως θέλει να αισθάνονται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες να αισθάνονται πως μπορούν να προκόψουν στη χώρα μας όπως οι χριστιανοί Έλληνες. Ωστόσο είπε πως επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από την Τουρκία, με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίζουν τη μειονότητα ως «τουρκική», και να λένε στους πολίτες πως «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε και βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ και  υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από πριν τις εκλογές ότι το Τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ 2 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είχε λάβει φάκελο με ενημέρωση για το θέμα, και του ζητήθηκε να μην τους έχει υποψηφίους.

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είπε πως θέλει να αισθάνονται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες να αισθάνονται πως μπορούν να προκόψουν στη χώρα μας όπως οι χριστιανοί Έλληνες. Ωστόσο είπε πως επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από την Τουρκία, με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίζουν τη μειονότητα ως «τουρκική», και να λένε στους πολίτες πως «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Αλλά αντί να το κάνει αυτό, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις για «κυπατζίδικές πρακτικές», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τυχαία κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Για τα κόμματα που καπηλεύονται την ορθοδοξία είπε: «Εμείς δεν μπλέκουμε πίστη με πολιτική. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν κομματίδια διάττοντες αστέρες που μπορούν να καπηλεύονται την πίστη».

Σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή του Συντάγματος ανέφερε πως αυτή θα ξεκινήσει το 2025, και υποστήριξε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θεωρώντας το «περασμένων δεκαετιών».

Όχι νέοι φόροι, αύξηση μισθών, συντάξεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε καλύτερους μισθούς και συντάξεις στη νέα 4ετία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρου, αλλά αντίθετα θα υπάρξουν μειώσουν σε φόρους. Επίσης τόνισε ότι όλα αυτά έχουν δηλωθεί στο μεσοπρόθεσμο και η ΕΕ τα ξέρει και δεν έχει φέρει καμία αντίρρηση.

“Δεν είπα κανένας νέος φόρος, αλλα είπα για περεταίρω μείωση. Θα υπάρξει αύξηση αφορολόγητου για τα παιδιά, σταδειακή μείωση και κατάργηση τελους επιτηδεύματος, μείωση 30% από 25% των τεκμηρίων.

Όλα αυτά είναι εφαρμόσιμα. Τα έχουμε δηλώσει στην Ευρώπη με το μεσοπρόθεσμο και η η ΕΕ τα ξέρει”.

Το υπουργείο Οικογένειας και ο διπλασιασμός στο Πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Για το «υπουργείο Οικογένειας» που έχει αποφασιστεί να ιδρυθεί, είπε πως θα προέλθει από «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας, και θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα της οικογενειακής πολιτικής, και θα είναι «πυλώνας» για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα.

Υποστήριξε πως τα προγράμματα που «τρέχει» η ΝΔ για τα νέα ζευγάρια όπως το «Σπίτι μου», βοηθά να αντιμετωπίσουν το κόστος για τη δημιουργία οικογένειας. Επίσης εξήγγειλε διπλασιασμό στο «πρόγραμμα Σπίτι μου», αφού οι ωφελούμενοι θα πάνε στους 20.000 από τους 10.000 που προβλέπονται σήμερα.

Καμιά ζωή δε μπαίνει στο ζύγι

Σχετικά με τις δηλώσεις Πνευματικού, είπε πως καμιά ζωή δε μπορεί να μπει στο ζύγι, γι αυτό και αντέδρασε άμεσα με την αποπομπή του. Είπε πως η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα.

Για το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, είπε πως ήδη δουλεύεται ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για διακομιδή ασθενών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θα μισθωθούν υπηρεσίες από το εξωτερικό για μικρά ελικόπτερα και για διασώσεις από το βουνό αλλά και για ατυχήματα που θέλουν άμεση διακομιδή. Θα υπάρχουν 6 βάσεις και σύνολο 6 ελικόπτερα, και η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Επίσης εξήγγειλε την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Επίσης είπε πως η ΝΔ θέλει να φέρει και να ψηφίσει νόμο που τα προγράμματα των κομμάτων θα πρέπει να κατατίθενται σε αρμόδια αρχή που θα οριστεί, για να κοστολογηθούν. Και αυτό θα είναι υποχρεωτικό.

Το πρόγραμμα των εκλογών

Σε ερώτηση για το ωράριό του αυτή την περίοδο, είπε πως από νωρίς ξυπνά για να τρέξει σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο θέλησε να ευχαριστήσει τους πολίτες για τη στήριξή τους και είναι μια αισιόδοξη προεκλογική εκστρατείας, ωστόσο κανείς δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα.

Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί

Ήδη στο πρόγραμμά μας πριν από τα τελευταία περιστατικά είχαμε τη βελτίωση του χρόνου ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα, είπε ο Κυριάκος.

Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί αλλά ήδη εδώ κι έναν χρόνο, δουλεύουμε ένα νέο σχέδιο για μια μονάδα αεροδιακομιδής για την ηπειρωτική Ελλάδα με ευέλικτα ελικόπτερα, σε έξι βάσεις και κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο. Τα ελικόπτερα αυτά θα μισθωθούν από το εξωτερικό όπως γίνεται και στη δασοπυρόσβεση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο σύγχρονα και ακριβά φάρμακα στους καρκινοπαθείς. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ψηφιστεί νόμος που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση των προγραμμάτων των κομμάτων με την κοστολόγησή τους.

Για όσους προεκλογικά «ράβουν κοστούμια» είπε ότι υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι οπότε θα τους φανούν χρήσιμα.

Τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη στήριξη και συνεχίζει τις περιοδείες σε πολύ έντονους ρυθμούς. Αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάει σε Αρκιούς, Λειψούς, Λέρο και Πάτμο.

«Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία», απάντησε κλείνοντας σε ερώτηση για την ανάδειξη νέων στελεχών στο κόμμα του.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *