Κυριάκος Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό – Είναι μείζον ζήτημα να έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη.

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο του Alpha. Μιλώντας για στους πρώτους τρεις μήνες διακυβέρνησης μετά τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε «μου φάνηκαν σαν χίλιες οι πρώτες εκατό ημέρες» και πρόσθεσε: «Συμμερίζομαι την αγανάκτηση των πολιτών, συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στενοχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί».


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να εκπονήσουμε συνολική στρατηγική προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ερωτηθείς αν τα λάθη προσωποποιούνται απάντησε ως εξής: «Καταλαβαίνω την ανάγκη να δείξουμε την ανάγκη και να πούμε φταίει αυτός. Σίγουρα στα ζητήματα κλιματικής κρίσης δεν προσωποποιώ τις ευθύνες για τις αδυναμίες. Οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο για να δείξουν το έργο τους. Ο σκοπός του και ο ρόλος του είναι συντονιστικός και ο κύριος λόγος του να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Αιγίς». Από αυτό θα κριθεί πρωτίστως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. «Δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», ανέφερε.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι στόχος για τη ΝΔ είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες, «γιατί όχι και τις 13 και γιατί όχι και τους τρείς μεγάλους δήμους».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι είναι σημαντικό οι περιφερειάρχες να μπορούν να υποστηρίξουν τα αναπτυξιακά προγράμματα. «Είναι πρόσωπα που πιστεύουμε ότι μπορούν να επιτελέσουν αυτό το ρόλο», ανέφερε ότι άλλα χρίσματα δεν δόθηκαν πέρα από τις περιφέρειες και τους τρεις δήμους.


Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν πολύ λογικό αυτό που έγινε από τη δικαιοσύνη αλλά από τη συνεργασία που είχε μαζί του δεν έχει παράπονα. «Αυτά θα τα αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Έγιναν όμως πολλά έργα μετά από τον Ιανό. Κάποια τα υλοποίησε η κυβέρνηση», ανέφερε και έδειξε σχετικές φωτογραφίας μιας γέφυρας που άντεξε. «Καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία των πολιτών. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και να αντέχουν. Δεν λύσαμε το αντιπλημμυρικό πρόβλημα της Θεσσαλίας. Μπορούμε όμως να φτιάχνουμε έργα υποδομών με άλλες υποδομές , με μεγαλύτερη ταχύτητα. Στη Θεσσαλία τον πρώτο λόγο θα τον έχει ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης των υδάτων», πρόσθεσε.


Για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και το πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι αυτό της ακρίβειας. Έχω μιλήσει και έχω πει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία των προσωρινών μέτρων στήριξης όπως το market pass και η δεύτερη έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις και τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς. Πιστεύουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Το market pass είναι σημαντική βοήθεια που έχουμε δώσει. Υπάρχουν άλλα μέτρα όπως η έκτακτη στήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό συνταξιούχων και οι μόνιμες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, μια ακόμα αύξηση στους συνταξιούχους, μία ακόμα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μεγάλους και να επιβάλλουμε πρόστιμα τα οποία βεβαίως και πληρώθηκαν». «Θα ξύσω τον πάτο βαρελιού για τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα» είπε χαρακτηριατικά.

Για τον κ. Κασσελάκη του ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Προσωπικά μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίζω από το παρελθόν. Δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε στον Σύριζα. Θα έκανα κάποιες πρώτες επισημάνσεις αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ουσιαστικό και τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο. Να του δώσω χρόνο. Κάποια στιγμή να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό».

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, ενώ είπε ότι είναι μείζον ζήτημα να έχει υπαρχηγούς τον κ. Παππά και τον κ. Πολάκη. «Εκεί τα δείγματα γραφής δεν είναι υπέρ της ανανέωσης. Ο κόσμος βλέπει τα πλέον προβληματικά πρόσωπα. Αυτοί φαίνεται να κάνουν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

«Εγώ είμαι πάντα πολύ μετρημένος. Πιστεύω δεν με χαρακτηρίζει η αλαζονεία. Πέτυχα επανεκλογή μου με μεγάλο ποσοστό. Για τις εθνικές εκλογές έχουμε πολύ χρόνο, έχουμε 4 χρόνια. Πριν έχουμε εκλογές σε μία εβδομάδα, ευρωεκλογές το Μάιο. Οι εκλογές δεν κερδίζονται με διακηρύξεις», σχολίασε τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.


«Καμία συνεργασία δεν υπήρξε. Κοινωνική γνωριμία στο παρελθόν υπήρξε όταν ήμουν βουλευτής και εκείνος εργαζόταν στις ΗΠΑ», ανέφερε, ενώ για την πρώτη τους συνομιλία είπε ότι ήταν σύντομη. Πρόσθεσε, πως είναι πάντα στη διάθεσή του να συναντηθούν. «Ελπίζω να μην περιμένω όσο περίμενα με τον κ. Ανδρουλάκη», πρόσθεσε

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *