Κυριάκος Μητσοτάκης: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης

Σαφές μήνυμα για τη μεγλάλη σημασία της πρώτης Κυριακής των εκλογών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη της εκδήλωσης «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.


«Η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από «νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά», να γίνει «ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. «Η χώρα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη συνέχεια» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «έχουμε τις πρώτες τάσεις, ότι το brain drain αρχίζει και αντιστρέφεται. Και νέοι άνθρωποι, άξια νέα παιδιά που έφυγαν από την Ελλάδα την εποχή της κρίσης, αρχίζουν να επιστρέφουν στην πατρίδα μας γιατί πιστεύουν στις προοπτικές της και γιατί ακριβώς δημιουργούνται πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

«Και βέβαια όλα όσα δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα. Γιατί όπως έχω πει αν το στοίχημά μας την πρώτη τετραετία ήταν οι φοροελαφρύνσεις, οι χαμηλότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, και ήμασταν απολύτως συνεπείς σε αυτή μας τη δέσμευση, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα» τόνισε.

Δεν έχασε επίσης την ευκαιρία να «καρφώσει» τον Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος σε «κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με «how to», χωρίς όμως να έχουν το «know-how». Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί «trendy» αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, «cringy».


Οικονομικά επιτεύγματα


Ο Πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα πολλά εμπόδια τα οποία αντιμετώπισε και ξεπέρασε η Ελλάδα αυτά τα 3,5 χρόνια. «Μετέχοντας δυναμικά στις προσπάθειές μας σε όλα τα μέτωπα: την οικονομική ανόρθωση της χώρας, μέχρι την διεύρυνση των δικαιωμάτων. Από τον πολύ σημαντικό εκσυγχρονισμό της παιδείας, όπου ελήφθησαν πολύ σοβαρά υπόψη πολλές από τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ, μέχρι την καθιέρωση του ψηφιακού κράτους».

 «Έτσι φτάσαμε, εξάλλου, στις σχεδόν 300.000 νέες δουλειές. Έτσι φτάνουμε στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Απριλίου. Έτσι φτάσαμε στο πολύ αυξημένο, κατά 50% και υπό προϋποθέσεις 100%, επίδομα φοιτητικής στέγης. Έτσι φτάσαμε σε πανεπιστήμια τα οποία μετατρέπονται σταδιακά από χώρους ανομίας σε κυψέλες δημιουργικότητας, καινοτομίας και πραγματικής εκπαιδευτικής άμιλλας» πρόσθεσε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *