Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: «Πρώτο μέλημα η ανθρώπινη ζωή, θα δοθούν αποζημιώσεις»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται στην Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ενημερώνεται συνέχεια για τις τεράστιες φωτιές που ξέσπασαν σήμερα (17.7.2023) σε Αττική, Κορινθία και Βοιωτία έστειλε  μήνυμα στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβεβαίωσε παράλληλα τους πολίτες που έπαθαν ζημιές, ότι ο κρατικός μηχανισμός μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση των πυρκαγιών θα είναι σε ετοιμότητα για να καταγράψει τις καταστροφές, προκειμένου να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

«Είναι η πρώτη δύσκολη ημέρα του καλοκαιρού θα ακολουθήσουν κι άλλες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι οι πυρκαγιές αποτελούν αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης. Πρόσθεσε πως το στοίχημα είναι πως θα περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε οι ζημιές να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:


Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει τις μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία και Κορινθία. Θέλω να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.


Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές, ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Το πρώτο μας μέλημα πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ακολουθεί η προστασία της περιουσίας και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εκκενώσεις που διατάσσονται από την Πολιτική Προστασία να υλοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *