Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης – Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός, η ακρίβεια «αποτελεί το μείζον πρόβλημα για τα νοικοκυριά» και «η αντιμετώπιση της αποτελεί πολιτική προτεραιότητα» για την κυβέρνηση του.

Χθες, Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet. Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.


Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *