Κυρ. Πιερρακάκης: Ξεκινά η διαβούλευση για τον νέο αθλητικό νόμο

Eνεργή συμμετοχή είχε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης στην “Ημερίδα Διαλόγου για τον Αθλητισμό” που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπλ. Υπουργού Βρούτση Ιωάννη με στόχο τη διαβούλευση για τον νέο αθλητικό νόμο, την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας και τον χωροταξικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αθλητισμού.


Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης: “Υποδεχθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, τις Ρυθμιστικές Αρχές του αθλητισμού, τις Διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων και όλους τους φορείς για την εκκίνηση ενός παραγωγικού διαλόγου και την κατάθεση των απόψεών τους.

Το έργο το οποίο καλούμαστε να επιτελέσουμε υπό τις κατευθύνσεις του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού είναι πολύ σημαντικό. Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν σε αυτήν την Ημερίδα Διαλόγου είναι ουσιαστικά, η κωδικοποίηση και η απλούστευση παραδείγματος χάριν της νομοθεσίας είναι μία οριζόντια ανάγκη του κράτους. Καλούμαστε λοιπόν να φέρουμε τους Νόμους, που είναι το “λογισμικό” της Δημοκρατίας, στο σήμερα. Και αυτό είναι κάτι που θα επιτευχθεί με διάλογο και με συνέργεια. Έχει ήδη γίνει μία εξαιρετική δουλειά με τα Μητρώα, είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να έχουμε μετρήσιμα μεγέθη για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις. Ειδικά για τα ψηφιακά συστήματα, για τα οποία ξέρετε ότι έχω μία ιδιαίτερη αγάπη, θα έλεγα ότι αξίζει κανείς να δει με προσοχή τη δουλειά που έχει αναπτύξει ο κ. Βρούτσης και η ομάδα του, στην κατεύθυνση μίας συμπαγούς στρατηγικής, που επιτελείται εδώ στο Υπουργείο μας και στον τομέα του Αθλητισμού».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *