Κυρ. Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί την ερχόμενη εβδομάδα μετά από επίσημη πρόσκληση του Ινδού Πρωθυπουργού Σρι Ναρέντρα Μόντι

Στην Ινδία θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Ινδία και θα ηγηθεί πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Αύγουστο η επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι, στην Αθήνα.


Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Ινδίας:

«Μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού Shri Narendra Modi, ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει κρατική επίσκεψη στην Ινδία από τις 21 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2024. Θα συνοδεύεται από ανώτερα στελέχη και υψηλόβαθμη επιχειρηματική αντιπροσωπεία. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα είναι ο Επικεφαλής Προσκεκλημένος και Κεντρικός Ομιλητής στον 9ο Διάλογο Raisina, 2024 στο Νέο Δελχί. Θα επισκεφθεί επίσης τη Βομβάη πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

2. Στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη θα γίνει εθιμοτυπική υποδοχή στο προαύλιο του Rashtrapati Bhawan. Ο Πρωθυπουργός Σρι Ναρέντρα Μόντι και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχουν διμερείς συζητήσεις και ο Πρωθυπουργός Μόντι θα παραθέσει επίσης μεσημεριανό γεύμα προς τιμήν του επισκέπτη αξιωματούχου.

3. Οι σχέσεις Ινδίας-Ελλάδας έχουν αναβαθμιστεί σε «Στρατηγική Εταιρική Σχέση» κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Μόντι στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2023. Βασίζονται σε κοινές πολιτιστικές αξίες, δέσμευση για ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, της ναυτιλίας, της ναυτιλίας και χαρακτηρίζεται από σύγκλιση σε περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Οι δύο χώρες συνεργάζονται επίσης στενά σε διάφορα πολυμερή φόρουμ.


4. Αυτή θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους/κυβέρνησης από την Ελλάδα στην Ινδία μετά από 15 χρόνια. η τελευταία πρωθυπουργική επίσκεψη από την Ελλάδα στην Ινδία πραγματοποιήθηκε το 2008. Ο Πρωθυπουργός Shri Narendra Modi επισκέφθηκε την Αθήνα στις 25 Αυγούστου 2023. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω και να εμβαθύνει τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *