Κυρ. Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα – Τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τα μέτρα κατά της ακρίβειας στην σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Στόχος μας είναι η διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς.

Επιπλέον, ανέφερε ότι τα νέα μέτρα αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά.

«Οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή» τόνισε και πρόσθεσε:


«Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης όπως καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά και ειδική πρόνοια θα υπάρχει για το βρεφικό γάλα. Είναι παντελώς αδικαιολόγητο γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι τόσο ακριβότερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Όπως είπε ο πρωθυπουργός, εκεί θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους.


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σκοπός είναι με τα μέτρα αυτά να διορθωθούν κατεστημένες στρεβλές εμπορικές πρακτικές και βασική προτεραιότητα παραμένει η προστασία του καταναλωτή και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

«Θα ήθελα τέλος να προσθέσω ότι μας απασχολεί πολύ ως κυβέρνηση η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες». Επεσήμανε ότι είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί ήδη μέσα από μια σειρά μέτρων υποστήριξης των νέων οικογενειών και εξειδικευμένων πρωτοβουλιών και πρέπει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια να τα δούμε στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής στήριξης της οικογένειας και ειδικά των νέων οικογενειών αντιλαμβανόμενοι πλήρως το μεγάλο οικονομικό βάρος που η απόκτηση ενός παιδιού συνεπάγεται για μία νέα οικογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για την εξειδίκευση των μέτρων που θα στοχεύουν στη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.


Α. Σκέρτσος: Μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος είπε χθες, Τρίτη, ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια.

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης, ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα για την τιμή του βρεφικού γάλακτος, προκειμένου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός για μείωση των τιμών του, ενώ σημείωσε ότι «η διατίμηση δημιουργεί προβλήματα και αυτό δεν το θέλουμε».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *