Κυρ. Μητσοτάκης: Καλά νέα η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της

«Εξαιρετικά νέα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Δευτέρας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο γγ της βορειοατλαντικής συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Σουηδός πρωθυπουργός, Ούλφ Κρίστερσον.


«Εξαιρετικά νέα το ότι η Σουηδία θα γίνει σύντομα το 32ο μέλος της Συμμαχίας. Αυτό μας κάνει πιο ασφαλείς και πιο ισχυρούς. Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα αγγλικά το πρωί της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί αύριο το πρωί στο περιθώριο της Συνόδου με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Επίσης, μετά την πολυαναμενόμενη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *